Boc: Apostu a avut şi are o contribuţie majoră la realizarea proiectelor de dezvoltare ale Clujului

Premierul Emil Boc a declarat marţi seară că primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, "a avut şi are o contribuţie majoră" la realizarea proiectelor de dezvoltare ale municipiului, însă "din punct de vedere juridic este altceva", el beneficiind, ca orice cetăţean, de prezumţia de nevinovăţie.

319 afișări
Imaginea articolului Boc: Apostu a avut şi are o contribuţie majoră la realizarea proiectelor de dezvoltare ale Clujului

Emil Boc (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a declarat, după întâlnirea de la Prefectura Cluj cu reprezentanţi ai administraţiei locale din partea PDL, că locuitorii judeţului trebuie să ştie că priorităţile sunt cunoscute de către reprezentanţii administraţiei publice locale, iar proiectele sunt în implementare, administraţia PDL fiind "sub control" la Cluj.

"Concluzia după întâlnirea avută este că administraţia PDL este sub control la Cluj, proiectele îşi văd de drum şi merg mai departe. Oricine de bună-credinţă poate face diferenţa dintre Clujul lui Funar şi actualul municipiu. Diferenţele sunt enorme şi proiectele de dezvoltare se cunosc, de la centuri de ocolire la străzi, tramvai, sală polivalentă, stadion, acestea s-au realizat sau sunt în curs de implementare. Primarul Sorin Apostu a avut şi are o contribuţie majoră la realizarea acestor proiecte de dezvoltare ale Clujului. Din punct de vedere juridic este altceva, el beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi aşteptăm rezultatele din instanţă. Administraţia PDL îşi urmează cursul, iar oamenii trebuie să ştie că priorităţile sunt cunoscute, iar proiectele sunt în implementare", a spus Boc.

Premierul a precizat că, la fel cum se rezolvă probleme la nivelul ţării, se încearcă rezolvarea lor şi la Cluj, din punct de vedere administrativ.

"Indiferent de situaţia juridică şi personală la un moment dat, lucrurile sunt sub control", a spus Boc.

Întrebat ce se va întâmpla la Primăria Cluj-Napoca după arestarea lui Sorin Apostu şi dacă se va numi un primar interimar, premierul a răspuns că va trebui să se aştepte decizia în cazul recursului lui Apostu.

"Astăzi (marţi - n.r.) nu se pune în discuţie subiectul unui primar interimar la Cluj-Napoca. Vom vedea care este rezultatul recursului, iar prefectul va proceda conform legii", a spus Boc.

Potrivit premierului, "Sorin Apostu îşi continuă mandatul, pentru că primarul nu îşi pierde mandatul dacă a fost reţinut şi apoi este pus în libertate. Au mai fost astfel de situaţii în ţară".

Premierul a spus că trebuie să se aştepte rezultatul recursului şi a reiterat că prefectul va lua decizia legală în timp ce PDL Cluj-Napoca va lua o decizie cu privire la susţinerea unui primar interimar.

Întrebat dacă crede în nevinovăţia lui Sorin Apostu, premierul a răspuns că doar justiţia este cea care va stabili acest lucru.

Premierul Emil Boc a ajuns marţi, în jurul orei 17.00, la Prefectura Cluj şi a declarat doar că a venit pentru o discuţie cu colegii săi.

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, declara, la rândul său, că o astfel de întâlnire este normală, în condiţiile în care în municipiul Cluj-Napoca a venit şeful Guvernului. "În momentul în care şeful Guvernului este în vizită la Cluj, este normal să ne întâlnim să discutăm problemele judeţului. Eu îmi doresc calm şi linişte şi să continuăm ceea ce s-a făcut în acest judeţ pentru a putea fi un exemplu de oameni echilibraţi, care ştiu să se poarte şi când e necaz şi când e bucurie", spunea Stamatian.

La întâlnire au participat, printre alţii, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, liderul consilierilor judeţeni PDL Alexandru Coroian, viceprimarul din Cluj-Napoca Radu Moisin, mai mulţi consilieri locali PDL din Cluj-Napoca, precum şi primarul din Turda, Tudor Ştefănie, cel din Huedin, Mircea Moroşan, şi cel din Gherla, Ovidiu Drăgan.

Întâlnirea s-a desfăşurat cu uşile închise.

Surse din PDL Cluj declarau anterior că la întâlnirea de la Prefectura Cluj "se vor analiza ultimele evenimente legate de arestările lui Bica (Radu Bica, vicepreşedinte CJ Cluj - n.r.) şi Apostu (Sorin Apostu, primarul din Cluj-Napoca - n.r.) şi impactul lor asupra Clujului, dar se va discuta şi despre stadiul implementării unor proiecte europene".

În 31 octombrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, vicepreşedinte al filialei judeţene Cluj a PDL, a fost reţinut de procurorii DNA, în urma unui flagrant delict, şi ulterior arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită.

O săptămână mai târziu, a fost reţinut, tot pentru luare de mită în formă continuată, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Acesta a fost arestat preventiv, în noaptea de 10/11 noiembrie, alături de directorul general al Brantner România, Călin Stoia.

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventivă, anunţa vineri conducerea filialei judeţene Cluj a PDL, care arăta că Apostu a contribuit, de-a lungul anilor, la consolidarea filialei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici