Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica (PDL) a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie, afirmă surse din rândul anchetatorilor, potrivit cărora Bica ar promis unor oameni de afaceri un contract de mentenanţă la stadion în schimbul unor sume de bani.

1739 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Radu Bica ar fi promis unor oameni de afaceri un contract de mentenanţă la stadionul Cluj Arena în schimbul unor sume de bani.

Sursele citate afirmă că Bica a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, urmând ca marţi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Radu Bica a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al CJ Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, învinuite pentru infracţiunea de dare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală şi faţă inculpatul Radu Vasile Bica, vicepreşedinte al Consiliului judeţean Cluj, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În aceleaşi împrejurări, inculpatul Bica Radu Vasile a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro.La data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului Bica Radu Vasile i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 1 noiembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Marţi, acesta este prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Radu Bica (PDL) este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj din anul 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici