Boc: Au fost făcute presiuni pentru ca sistemul de cumul pensie-salarii mari să nu fie oprit

Premierul Emil Boc a afirmat, luni seara, că atât la nivelul primului-ministru, cât şi la ministere au fost exercitate "presiuni" pentru a nu fi promovat un proiect care să reglementeze cumulul pensiei cu salarii mari de la stat, precizând însă că Executivul este hotărât să rezolve această situaţie.

58 afișări
Imaginea articolului Boc: Au fost făcute presiuni pentru ca sistemul de cumul pensie-salarii mari să nu fie oprit

Boc: Au fost făcute presiuni pentru ca sistemul de cumul pensie-salarii mari să nu fie oprit (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat din nou, într-o emisiune a postului B1 TV, că "ţinta" Guvernului nu sunt actorii sau profesorii pensionari, ci persoanele care încasează venituri de sute de milioane de lei vechi prin cumularea pensiei cu salariul în sistem bugetar.

"Sunt foarte multe nedreptăţi în sistemul public, şi de salarizare, şi de pensionare. Cei cu pile au reuşit să îşi pună salarii şi pensii cu mult peste nivelul acceptabil", a spus Boc.

Potrivit premierului, Executivul va reglementa sistemul astfel încât pensia să fie calculată conform contribuţiei, iar valoarea muncii să fie reflectată în salariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici