Boc, către elevi: Dacă vreţi să reuşiţi în viaţă, cartea este singurul atu care vă poate ajuta

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a îndemnat, luni, pe elevii din municipiu să înveţe, spunând că, dacă vor să reuşească în viaţă, cartea este "singurul atu", iar fără educaţie "se poate reuşi, ici, colo, dar temporar".

191 afișări
Imaginea articolului Boc, către elevi: Dacă vreţi să reuşiţi în viaţă, cartea este singurul atu care vă poate ajuta

Boc, către elevi: Dacă vreţi să reuşiţi în viaţă, cartea este singurul atu care vă poate ajuta (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Primarul Emil Boc a declarat, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", că orice investiţie făcută în educaţie de autorităţile locale şi de părinţi este una "lipsită de grija falimentului".

"Trebuie să înţelegem cu toţii următorul lucru: chiar dacă, la prima vedere, şi fără şcoală se poate face performanţă în viaţă, să ştiţi că acest lucru nu este adevărat pe deplin. Şi fără carte se poate reuşi, ici, colo, dar temporar. Dacă vreţi să reuşiţi în viaţă, cartea este singurul atu care vă poate ajuta, singurul lucru care va da certitudinea succesului. Orice investiţie pe care o facem, ca şi autorităţi locale şi părinţi, în educaţie, este una lipsită de grija falimentului. Investiţi în educaţia dumneavoastră, pentru că este singura cale certă de împlinire profesională a dumneavoastră şi a noastră, ca societate", a spus Boc.

El şi-a amintit de prima zi de şcoală şi a spus că a intrat în clasa întâi la şase ani şi nouă zile, la unitatea de învăţământ din satul natal, Răchiţele.

"Mă uitam unde este învăţătoarea, pentru că mi s-a spus că este foarte frumoasă, şi până la urmă ea m-a găsit pe mine şi m-a dus într-o sală de clasă cu bănci mai puţin pregătite ca astăzi, la ţară, mai puţin zugrăvită. Dar nu a contat sala, ci a contat sufletul şi inima profesoarei care ne-a insuflat dorinţa faţă de carte şi bucuria de a merge la şcoală", a povestit Emil Boc.

Boc a menţionat că a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" în triplă calitate: de absolvent al acestei unităţi, de părinte, pentru că ambele sale fete învaţă acolo, şi de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici