Boc cere demisia lui Olteanu şi Văcăroiu pentru scrisoarea adresată preşedintelui PE

Preşedintele PDL, Emil Boc, consideră că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, ar trebui să-şi dea demisia de onoare pentru că "i-au sfidat pe români când au făcut din Parlament o instituţie de apărare a infractorilor".

15 afișări
Imaginea articolului Boc cere demisia lui Olteanu şi Văcăroiu pentru scrisoarea adresată preşedintelui PE

Boc cere demisia lui Olteanu şi Văcăroiu pentru scrisoarea adresată preşedintelui PE (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a văzut "cu stupefacţie" scrisoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului, care se arătau "jigniţi şi revoltaţi" de criticile Comisiei Europene la adresa Parlamentului.

"Parlamentul României este al românilor, nu al domnilor Olteanu şi Văcăroiu. Dacă se simt jigniţi în demnitatea naţională, le spun direct că românii s-au simţit jigniţi că Parlamentul României este un scut al apărării infractorilor şi al persoanelor certate cu legea penală. Asta înseamnă jignirea demnităţii naţionale, să te transformi dintr-o instituţie de reprezentare a cetăţeanului în una de apărare a persoanelor certate cu legea penală", a spus Boc.

Potrivit acestuia, românii trebuie să ştie că Parlamentul nu mai este o instituţie care îi reprezintă şi s-a transformat într-o formă de apărare a demnitarilor care sunt deasupra legii.

"Pentru acest simplu motiv cred că domnii Olteanu şi Văcăroiu ar trebui să îşi prezinte demisia de onoare, pentru că i-au sfidat pe români când au făcut din Parlament o instituţie de apărare a infractorilor", a subliniat Boc.

Liderul PDL a susţinut că ceea ce a făcut Parlamentul până acum nu a fost altceva decât să aducă posibilitatea clauzei de salvgardare pentru România.

Emil Boc consideră că scrisoarea adresată PE de Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu nu are nimic cu logica democratică şi este produsul unor ambiţii personale ale celor care doresc să transforme Parlamentul într-o instituţie de protejare a persoanelor certate cu legea penală.

"Demnitatea naţională nu a fost ştirbită de CE. CE îşi face datoria, potrivit clauzelor cu care România a intrat în UE. Parlamentul României a încetat să mai fie reprezentativ pentru România, pentru interesele celor mulţi, rămânând o instituţie de castă, deasupra intereselor cetăţenilor", a spus Emil Boc.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Nicolae Văcăroiu şi Bogdan Olteanu, i-au trimis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European în care cer PE să formuleze un punct de vedere propriu privind "afirmaţiile defăimătoare la adresa Parlamentului României" aduse în raportul CE din iulie.

Scrisoarea precizează că, la nivelul Parlamentului României, "se înregistrează o mare şi firească nemulţumire" faţă de faptul că această instituţie nu a fost consultată cu privire la raportul CE din iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici