Boc: Cinste lui Haşotti, probabil are o teză foarte bună dacă şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate

Liderul demisionar al PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, că, probabil, Puiu Haşotti "are o teză foarte bună de vreme ce şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate" şi l-a felicitat pe acesta, susţinând că aşa ar trebui să procedeze toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de acest fel.

289 afișări
Imaginea articolului Boc: Cinste lui Haşotti, probabil are o teză foarte bună dacă şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate

Emil Boc (Imagine: Raul Stef / MediafaxFoto)

Boc a afirmat că a muncit la teza sa de doctorat şase ani şi ştie ce înseamnă să munceşti pentru acest lucru.

"Când văd astăzi acuzaţii de plagiat, cred că este bine pentru orice om public, pentru orice demnitar, să şi le lămurească înainte sau imediat ce apar pentru a nu plana niciun fel de suspiciune. Domnul Haşotti a răspuns pozitiv, cinste lui, probabil că are o teză foarte bună de vreme ce şi-a asumat-o cu atâta responsabilitate. Îl felicit pentru curajul şi faptul că a declarat public ce a declarat. La fel cred că ar trebui să procedeze toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de acest fel, pentru că nu poţi sta cu astfel de suspiciuni într-o funcţie publică", a spus Emil Boc.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a dat publicităţii, vineri, precizări referitoare la declaraţiile mai multor lideri ai USL făcute în ultimele zile privind scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu prin care i-a cerut premierului Victor Ponta să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

Oprea menţionează că dreptul preşedintelui de a verifica corespunderea candidatului cu funcţia de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curţii Constituţionale a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici