Boc: Clasa politică, dincolo de neajunsurile ei, a reuşit intrarea în NATO şi UE, e nevoie de unitate

Clasa politică, dincolo de neajunsurile ei, este cea care a îndeplinit obiectivele majore de intrare a României în NATO şi UE, iar soluţia de ieşire din criză este unitatea atât din partea politicienilor, cât şi a populaţiei, consideră premierul Emil Boc.

105 afișări
Imaginea articolului Boc: Clasa politică, dincolo de neajunsurile ei, a reuşit intrarea în NATO şi UE, e nevoie de unitate

Emil Boc (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

El a arătat, într-un discurs susţinut în Parlament cu prilejul Zilei Unirii, că, de-a lungul timpului, poporul român şi-a păstrat identitatea datorită unităţii naţionale.

"Acum avem o altă confruntare majoră, criza economică, iar răspunsul trebuie să fie tot unitatea. Uniţi putem răzbi mai uşor, dezbinaţi pierdem în parte fiecare, pierde ţara şi interesul naţional. Cred că încă nu este prea târziu şi putem face acest lucru, cred că acest popor şi această clasă politică au resursele să pună în faţă unirea şi nu dezbinarea", a spus Boc.

El a arătat că nu măsurile populiste reprezintă soluţia de ieşire din criză şi a reluat apelul către clasa politică pentru încheierea unui pact de stabilitate politică şi economică.

"Şi după 1989 am găsit să găsim momente de unitate pentru ceea ce înseamnă interesul naţional, iar două obiective mari, intrarea în NATO şi în Uniunea Europeană, au fost posibile. Cu această clasă politică, dincolo de neajunsurile ei, a realizat aceste două obiective majore", a adăugat Boc.

Premierul a transmis anterior un mesaj cu prilejul aniversării Zilei Unirii Ţării Româneşti cu Moldova, arătând că şi în prezent, ca şi în urmă cu 153 ani, este nevoie de "unitate" pentru a apăra interesele României şi de înţelepciune politică în actuala conjunctură socială şi economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici