Boc: Contractele colective se vor reglementa prin lege specială, adoptată imediat după Codul Muncii

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că a acceptat prupunerea UNPR privind reglementarea contractelor colective de muncă prin lege specială, care urmează să fie adoptată imediat după Codul Muncii.

28 afișări
Imaginea articolului Boc: Contractele colective se vor reglementa prin lege specială, adoptată imediat după Codul Muncii

Boc: Contractele colective se vor reglementa prin lege specială, adoptată imediat după Codul Muncii (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"În cadrul modificărilor pe care le propunem la Codul Muncii, am ţinut în mod expres cont de propunerea UNPR care spune că negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă se reglementează prin lege specială. Asta înseamnă în primul rând că actualele contracte de muncă, inclusiv cele la nivel naţional - acele contracte colective la nivel naţional - rămân în vigoare, nu se modifică nimic, şi problema contractelor colective, inclusiv a celor la nivel naţional, se va reglementa prin lege specială", a spus Boc.

Boc a precizat că, în consecinţă, Legea contractelor colective de muncă nu se abrogă, aşa cum era iniţial prevăzut.

"Cu alte cuvinte, Legea contractelor colective de muncă nu se abrogă, aşa cum era iniţial prevăzut, urmând ca prin lege specială să se stabilească acest lucru", a spus Boc.

El a arătat că reglementarea contractelor colective de muncă prin lege specială a fost propunerea UNPR în cadrul coaliţiei, pe care Executivul şi-a însuşit-o.

Boc a precizat că această propunere a fost reiterată marţi în discuţiile cu parlamentarii UNPR, aceasta fiind acceptată.

Întrebat cât de repede urmează să vină Legea specială privind contractele colective, având în vedere că acestea expriră, Boc a răspuns: "Imediat după adoptarea Codului Muncii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici