Boc dă parlamentarilor puterii "tainul" în rate ca să voteze bugetul

Parlamentarii PD-L şi toţi cei care susţin guvernul vor primi, în acest an, pentru colegiul lor, câte aproximativ 70.000 de euro din bugetul de stat, care vor fi alocaţi pentru construcţia şi repararea de şcoli, drumuri şi biserici, informează cotidianul Gândul.

12 afișări
Imaginea articolului Boc dă parlamentarilor puterii "tainul" în rate ca să voteze bugetul

Boc dă parlamentarilor puterii "tainul" în rate ca să voteze bugetul (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, decizia luată de conducerea PD-L la şedinţa din 21 decembrie a fost reconfirmată şi la reuniunea Biroul Permanent Naţional de luni, însă premierul Emil Boc a ţinut să facă precizări suplimentare. Nu toate amedamentele - pentru că banii vor fi daţi sub formă de amendamente acceptate la proiectul de buget, când acesta va fi dezbătut de Parlament - vor fi acceptate pe loc.

Surse din PD-L au declarat pentru Gândul că Boc le-a spus liderilor democrat-liberali că bugetul nu poate susţine această sumă - aproape 17 milioane de euro - acum şi că, oricum, această măsură nu ar fi privită cu ochi buni de către reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional. Prin urmare, doar o parte dintre parlamentari vor primi aceşti bani - adică li se vor accepta amendamentele - urmând ca restul de senatori şi deputaţi să primească banii promişi pentru colegii ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern semnată de Boc şi de ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu. HG va lua suma restantă din fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului.

Citeşte mai multe despre votul asupra bugetului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici