Boc: Decizia de a se investi la Vila Dante a fost luată de RA-APPS. Imobilul era în stare de degradare

Fostul premier Emil Boc a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că decizia de realizare a investiţiilor la Vila Dante a fost luată de RA-APPS, având în vedere că acel imobil se afla într-o stare avansată de degradare şi nu mai putea fi utilizat pentru acţiuni de protocol ale statului român.

248 afișări
Imaginea articolului Boc: Decizia de a se investi la Vila Dante a fost luată de RA-APPS. Imobilul era în stare de degradare

Boc: Decizia de a se investi la Vila Dante a fost luată de RA-APPS. Imobilul era în stare de degradare (Imagine: Alexandru Moise / MediafaxFoto)

Emil Boc a spus că preşedintele Traian Băsescu nu i-a solicitat niciodată, în timp ce era prim-ministru, nici scris şi nici verbal, să îi fie atribuită vreo locuinţă pe care să o utilizeze după sfârşitul mandatului, după anul 2014.

"Decizia de efectuare a investiţiilor la Vila Dante a fost luată de RA-APPS având în vedere faptul că acel imobil se afla într-o stare avansată de degradare şi nu mai putea fi utilizat pentru acţiuni de protocol ale statului român. Ei au avut vila în administrare, investiţia fiind asigurată din fondurile RA-APPS. Eu nu am văzut devizul de lucrări, dar cred că s-a făcut acolo ce a fost necesar pentru ca acea vilă de protocol să arate ca o vilă de protocol. Preşedintele României nu mi-a solicitat niciodată, în calitate de prim-ministru, nici scris şi nici verbal, să îi fie atribuită vreo locuinţă pe care să o utilizeze după sfârşitul mandatului, nici să realizez vreo investiţie astfel încât să poată beneficia de o astfel de locuinţă de protocol după anul 2014. Acest lucru nici nu ar fost posibil pentru că, potrivit legii, prin HG, după încheierea mandatului, se atribuie o locuinţă de protocol", a spus Boc.

Potrivit acestuia, afirmaţiile premierului Victor Ponta nu au nicio acoperire în realitate.

"Domnul Ponta nu ştie faptul că vila în care stă preşedintele României este gard în gard cu Vila Dante, unde spune domnia sa că s-au făcut lucrări şi că acestea ar fi pentru preşedinte după 2014. SPP, pentru că păzeşte vila preşedintelui, era firesc să fie acolo unde este Vila Dante. De a trage de aici concluzia că, dacă este SPP-ul acolo, va fi o vilă după 2014 a preşedintelui este complet o copilărie şi o fabulaţie, pentru că pentru asta trebuie o HG de atribuire a unei asemenea locuinţe. Este o mare gogomănie. Ştia Victor Ponta cine va fi la putere în 2014 să i se atribuie preşedintelui o locuinţă precum cea de la Vila Dante? Aceasta a fost renovată pentru a putea face faţă nevoilor de protocol ale statului român şi atât", a precizat fostul premier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici