Boc, despre demisia lui Antonescu: Nu funcţionează pe post de spălătoria Nufărul, să uiţi ce a făcut

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului "nu funcţionează pe post de spălătoria Nufărul" şi că acesta "nu s-a spălat" peste noapte de tot ce a făcut în doi ani ca lider al USL.

115 afișări
Imaginea articolului Boc, despre demisia lui Antonescu: Nu funcţionează pe post de spălătoria Nufărul, să uiţi ce a făcut

Fostul premier Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, mai are multe lucruri de făcut pentru a se legitima ca "om din opoziţie", după ce a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Crin Antonescu mai are multe păcate şi mai are multe lucruri de făcut pentru a se legitima ca om din opoziţie. Deocamdată, Crin Antonescu este părtaş la guvernarea USL la fel ca Victor Ponta. Un gest de demisie nu-l spală de tot ce a făcut în aceşti doi ani ca lider al USL, să ne înţelegem bine, demisia nu funcţionează pe post de spălătoria Nufărul, să uiţi tot ce a făcut Crin Antonescu şi că este membru al opoziţiei. Antonescu este părtaş la cele 35 de taxe noi, la creşterea preţurilor la utilităţi pentru populaţie, la atacul la statul de drept pe care USL l-a făcut, la atacul la democraţie. Crin Antonescu nu s-a spălat printr-o demisie, peste noapte, de toate aceste păcate", a spus Emil Boc.

Crin Antonescu a anunţat, marţi, că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului, declaraţia fiind făcută în plenul Parlamentului, la şedinţa în care s-a votat noua componenţă a Guvernului.

"Dragi colegi, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului", a anunţat Crin Antonescu în plen.

Anterior acestui mesaj, preşedintele PNL a spus în plen că are o propunere pentru premierul Victor Ponta: "Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL".

Antonescu a continuat: "Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat. Eu, dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic".

În urma acestui anunţ, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici