Boc face apel la parlamentari, susţinând că o cădere a Guvernului va provoca "adevărata criză"

Liderul PDL, premierul Emil Boc a afirmat că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor la votul de marţi pentru moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului, susţinând că o cădere a Guvernului va declanşa "adevărata criză", va limita posibilităţile de plată a pensiilor şi va provoca un derapaj social.

23 afișări
Imaginea articolului Boc face apel la parlamentari, susţinând că o cădere a Guvernului va provoca "adevărata criză"

Boc face apel la parlamentari, susţinând că o cădere a Guvernului va provoca "adevărata criză" (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

El a susţinut, luni seara, că o eventuală cădere a Guvernului va ridica riscul ca România să nu mai primească următoarea tranşă din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional, din cauza nerealizării anumitor angajamente, ceea ce va pune în pericol finanţarea deficitului bugetar şi posibilităţile de acoperire a plăţilor sociale, precum pensiile, ajungându-se la "un derapaj social".

Şeful Guvernului a arătat astfel, la Realitatea TV, că mizează pe faptul că parlamentarii Opoziţiei nu mai sunt "listacii de ieri" pentru a vota conform cerinţei conducerii partidului, ci îşi vor exprima opţiunea pentru moţiunea de cenzură gândindu-se şi la responsabilitatea faţă de electorat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici