Boc: Fără opoziţie, nu putem ajunge la Parlament unicameral

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că trebuie să existe un răspuns foarte clar şi explicit din partea opoziţiei în vederea susţinerii reformei constituţionale şi le-a spus ziariştilor să îl întrebe pe Ponta dacă vine împreună cu Antonescu în comisie să susţină Parlamentul unicameral.

247 afișări
Imaginea articolului Boc: Fără opoziţie, nu putem ajunge la Parlament unicameral

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax foto)

"Întrebaţi şi pe domnul Ponta dacă vine împreună cu Antonescu în comisie să susţină Parlament unicameral, pentru că fără voturile opoziţiei nu putem ajunge la două treimi. Actuala coaliţie poate ajunge la cel mult 50% plus unul, restul până la două treimi, adică până la 66%, ne trebuie din partea opoziţiei şi de aceea trebuie un răspuns foarte clar şi explicit din partea opoziţiei în vederea susţinerii reformelor Parlamentului", a spus Emil Boc după şedinaţa BPN al PDL.

El a arătat că PDL nu a renunţat la revizuirea Constituţiei, dar că pentru acest lucru are nevoie de votul coaliţiei, dar şi de votul opoziţiei.

"Fără suportul opoziţiei, nu putem ajunge la Parlament unicameral. De aceea, cer ca în Comisia constituţională, unde se dezbate revizuirea Constituţiei, opoziţia să susţină Parlament unicameral. Fără votul lor nu vom putea ajunge niciodată la referendum pentru îndeplinirea acestui obiectiv pentru că este un obiectiv politic care trebuie atins cu o majoritate de două treimi în fiecare Cameră a Parlamentului", a explicat premierul.

Boc a susţinut că PDL a fost, este şi rămâne susţinătorul modernizării sistemului politic românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici