Boc: Foştii guvernanţi au cheltuit banii ca la cazinou

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Craiova, că guvernarea Tăriceanu a fost una "iresponsabilă”, în care banii publici au fost cheltuiţi ca la cazinou.

33 afișări
Imaginea articolului Boc: Foştii guvernanţi au cheltuit banii ca la cazinou

Boc: Foştii guvernanţi au cheltuit banii ca la cazinou (Imagine: Mediafax Foto)

"Am luat ţara într-un moment foarte dificil, după o guvernare iresponsabilă a foştilor guvernanţi, care au cheltuit banii ca la cazinou, ne-au lăsat datori, a venit şi criza economică şi trebuie să facem faţă acestor greutăţi. Să echilibrăm finanţele României, să tăiem acolo unde este risipă, să aducem bani pentru a păstra locurile de muncă, să păstrăm cota unică", a declarat Boc, în cadrul unei întâlniri cu membrii PDL din zona Olteniei, în cadrul căreia au fost prezentaţi o parte dinte candidaţii pentru alegerile europarlamentare.

El a susţinut, totodată, că în ultimii 20 de ani au fost amânate reformele structurale ale societăţii româneşti.

În opinia premierului, din criza economică toată lumea va ieşi schimbată.

"Lumea va ieşi schimbată din această criză economică. Ne schimbăm şi noi comportamentul în fiecare zi. Noi ca naţiune ne vom schimba şi dacă nu facem ce trebuie pentru această ţară vom ieşi mai slabi din criza economică", a mai spus premierul Emil Boc.

Şeful Executivului susţine că trebuie spus "adio" pensiilor şi salariilor sponsorizate din bani publici.

"Trebuie să spunem adio privilegiilor şi din sistemul de salarizare, şi din sistemul de pensie. Fiecare vom primi un salariu pe măsura muncii pe care o prestează, şi fiecare va primi o pensie pe măsura contribuţiei pe care o are la bugetul de asigurări sociale. Adio pensie de lux sponsorizată din bani publici. Adio acelor practici, astăzi pentru unii bugetul de stat este un sac fără fund. Trebuie să punem capăt acestor practici. Trebuie să avem voinţă politică şi curajul să mergem până la capăt", a afirmat Boc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici