Boc: Guvernul Cioloş are şanse mari să fie unul de succes

Fostul premier Emil Boc consideră că Guvernul Cioloş are şanse mari să fie unul de succes, apreciind "forţa şi tăria" premierului desemnat de a retrage doi ministeriabili propuşi, gestul fiind unul de "responsabilitate şi curaj", nu un "act de slăbiciune", transmite corespondentul MEDIAFAX.

175 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul Cioloş are şanse mari să fie unul de succes

Boc: Guvernul Cioloş are şanse mari să fie unul de succes (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, marţi, presei, că, în opinia sa, Guvernul Cioloş are şanse mari să fie unul de succes.

"Consider că acest Guvern are şanse mari să fie unul de succes, pentru că are un premier validat din punct de vedere profesional, cu o mare capacitate de mediere, negociere şi dialog politic, foarte importantă pentru această funcţie. De asemenea, vine pe un suport popular consistent, cu o echipă de miniştri profesionişti. Are un adversar care este timpul, un an, dar poate avea şi ingrediente pozitive, cum sunt condiţiile economice relativ stabile în România şi Europa, ceea ce este foarte important pentru punerea în practică a unui program de guvernare când eşti pe o condiţie economică relativ stabilă şi echilibrată. Guvernul să aibă grijă să evite eventualele derapaje economice în condiţii de stabilitate", a spus Boc.

El a afirmat că îl apreciază pe Dacian Cioloş pentru că a avut "forţa şi tăria" de a retrage acei candidaţi care puteau pune probleme în exerciţiul activităţii guvernamentale, "fie de imagine, fie de profesionalism".

"Este un act de responsabilitate şi de curaj de a-ţi retrage unii ministeriabili propuşi şi nu act de slăbiciune, este un act de responsabilitatea de a veni cu cea mai bună formulă guvernamentală cu putinţă. Acest lucru făcut, de a retrage doi candidaţi propuşi, este un lucru normal într-o democraţie, iar faptul că a făcut-o rapid şi rămâne în graficul de exercitare a actului de guvernare şi de investitură este un lucru sănătos", a spus Emil Boc.

La câteva ore de la nominalizarea lui Andrei Baciu pentru Ministerul Sănătăţii, premierul desemnat Dacian Cioloş a decis retragerea acestuia de pe lista miniştrilor.

"În urma controverselor apărute în spaţiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniştri care va fi trimisă la Parlament în această seară (duminică seară -n.r.)", declarau, duminică, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Totodată, luni noapte, premierul desemnat Dacian Cioloş anunţa, într-o postare pe Facebook, că a hotărât să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiţiei, "pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern".

"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici