Boc îl menţine pe Gherghina la Ministerul Finanţelor

Gheorghe Gherghina va fi menţinut în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor, deoarece a fost numit în Guvern ca independent şi nu pe listele unui partid, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc.

139 afișări
Imaginea articolului Boc îl menţine pe Gherghina la Ministerul Finanţelor

Boc îl menţine pe Gherghina la Ministerul Finanţelor, spunând că acesta este independent politic (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Întrebat de presă dacă Gherghina va fi înlocuit după ieşirea PSD de la guvernare, Boc a răspuns negativ.

"Nu, Gherghina nu va fi schimbat, deoarece a venit în Guvern ca independent", a spus Boc.

Contactat de MEDIAFAX, Gheorghe Gherghina a declarat că nu intenţionează să părăsească postul de secretar de stat.

"Deocamdată rămân pentru că nu am venit pe listele PSD. Când se hotărăşte să mă întorc la BNR, mă voi întoarce", a spus Gherghina.

Gheorghe Gherghina a fost numit secretar de stat la Ministerul Finanţelor în ianuarie 2009, prin decizie a premierului Boc.

El a mai lucrat ca secretar de stat în Ministerul Finanţelor în intervalul 2001-2004, în mandatul ministrului PSD Mihai Tănăsescu, fiind responsabil cu probleme de buget. Din 2005, Gherghina a fost director în Banca Naţională. El a făcut parte din PSD, dar acum ocupă un loc de secretar de stat care ar fi revenit PDL, fiind considerat specialist apolitic.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri dimineaţă, că toţi secretarii de stat ai PSD au fost demişi şi că la fiecare minister vor rămâne cel mult doi secretari de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici