Boc: În coaliţie e înţelepciune şi maturitate, astfel încât să avem repede un ministru la Sănătate

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, după şedinţa BPN al PDL, că "la nivelul coaliţiei există înţelepciune, maturitate, astfel încât lucrurile să meargă mai departe" şi să fie desemnat cât mai repede un nou ministru al Sănătăţii.

145 afișări
Imaginea articolului Boc: În coaliţie e înţelepciune şi maturitate, astfel încât să avem repede un ministru la Sănătate

Premierul Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Boc a spus că principala preocupare a coaliţiei este continuarea reformei în sănătate şi implementarea unor decizii extrem de importante pentru ceea ce înseamnă viitorul sănătăţii în România. El a precizat că priorităţile din acest domeniu vizează impunerea pachetului minimal de servicii medicale, aplicarea cardului naţional de sănătate, aplicarea prescripţiei electronice, aplicarea fişei electronice a pacientului, "impunerea genericelor ca şi mod general de prescriere a medicamentelor din România".

Potrivit premierului, fără aceste lucruri, orice s-ar face în sănătate nu va avea beneficii pentru cetăţean.

"Deci, în acest context, discutăm numirea noului ministru al Sănătăţii şi vă asigur că la nivelul coaliţiei există înţelepciune, maturitate, astfel încât lucrurile să meargă mai departe şi să avem repede un nou ministru al Sănătăţii", a precizat premierul Emil Boc.

Întrebat cum comentează faptul că UDMR aşteaptă un răspuns de la PDL în privinţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Boc a spus că toate aceste discuţii trebuie să aibă ca obiectiv fundamental continuarea reformei în acest domeniu. "Toate aceste discuţii despre Casă trebuie subsumate acestui obiectiv fundamental al continuării reformei în domeniul sănătăţii, cu aceste obiective pe care le-am văzut", a menţionat Boc.

BPN al PDL i-a solicitat premierului Emil Boc să găsească o soluţie "pentru ieşirea cât mai rapidă din interimat" la Ministerul Sănătăţii şi pentru stabilirea unei relaţii între minister şi CNAS în beneficiul pacientului, democrat-liberalii aşteptând până vineri ca UDMR să facă nominalizarea.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat, miercuri, după BPN, că prelungirea interimatului la Ministerul Sănătăţii este "inacceptabilă".

Sever Voinescu a precizat că, din punctul de vedere al BPN al PDL, "nu se ia în calcul în niciun fel schimbarea distribuţiei politice a portofoliilor în actualul Cabinet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici