Boc, în mesajul către UDMR: Uniunea e factor de echilibru cu rol major în democratizarea societăţii

Liderul PDL, Emil Boc, a transmis, sâmbătă, un mesaj UDMR, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţare, în care a spus că Uniunea este un bun partener la guvernare, care a reprezentat un factor de echilibru şi a dat dovadă de competenţă, pragmatism şi seriozitate.

24 afișări
Imaginea articolului Boc, în mesajul către UDMR: Uniunea e factor de echilibru cu rol major în democratizarea societăţii

Boc, în mesajul către UDMR: Uniunea e factor de echilibru cu rol major în democratizarea societăţii (Imagine: Mediafax Foto)

În mesajul lui Boc, citit, sâmbătă seară, de vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, la spectacolul de gală de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, se arată că liderul PDL ar dori ca parteneriatul cu UDMR să fie un model de eficienţă a guvernării şi de înţelegere interetnică.

"Problemele guvernării, mai ales în perioade de criză, nu pot fi separate în probleme ale maghiarilor şi probleme ale românilor. La guvernare, UDMR este partenerul nostru mai bun. Am regăsit la UDMR calităţi cum sunt competenţă, pragmatism, viziune modernă şi seriozitate. În ultimii 20 de ani, UDMR a reprezentat un factor de echilibru şi stabilitate şi a jucat un rol major în democratizarea societăţii româneşti", se arată în documentul citat.

Potrivit sursei citate, la UDMR s-au regăsit valori de bază ale parteneriatului cu Guvernul, cum ar fi descentralizarea.

"Parteneriatul cu UDMR se înscrie pe o linie politică europeană, comună tuturor cetăţenilor României. Obiectivele acestui model european de guvernare sunt modernizarea instituţiilor statului şi dezvoltarea localităţilor României", se subliniază în mesajul liderului PDL.

Acesta a spus că, în eforturile de scoatere a României din criză şi de relansare economică, a găsit în UDMR un partener "constructiv şi competent".

"UDMR este un partizan declarat al modernizării şi al descentralizării, singurul mecanism care poate aduce comunităţilor putere de decizie. Pentru prima oară, în parteneriat cu UDMR, descentralizarea va deveni o realitate administrativă, vizibilă de la un capăt la altul al ţării, de la Constanţa la Cluj, de la Miercurea Ciuc la Slobozia", a menţionat liderul PDL.

Acesta s-a arătat convins că guvernarea cu UDMR "va fi un succes".

Manifestarea organizată de UDMR la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţare se desfăşoară, sâmbătă seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, în prezenţa a peste 700 de invitaţi din ţară şi străinătate, evenimentul începând cu intonarea imnului Ungariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici