Boc: Incidentul Oprea este problema PSD

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că "incidentul" Gabriel Oprea este o problemă internă a PSD, care s-a răsfrânt însă şi asupra actului de guvernare şi că numirile secretarilor de stat la MAI erau deja publicate în Monitorul Oficial când el a fost sunat de Mircea Geoană.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Incidentul Oprea este problema PSD

Boc: Incidentul Oprea este problema PSD (Imagine: Bogdan Maran /Mediafax Foto)

Preşedintele PDL a arătat că în perioada următoare va fi important ca democrat-liberalii să nu intre în jocuri politicianiste, şi să respecte "Parteneriatul pentru România" semnat de cele două formaţiuni din coaliţia de guvernare.

"Trebuie să punem deoparte certurile. Suntem parteneri cu cei de la PSD, şi competitori în toate competiţiile care vor urma, însă trebuie să fim fair-play, să fim solidari în deciziile pe care le vom lua, şi, odată asumate, ele trebuie să fie susţinute, iar respectul între parteneri trebuie să existe", a susţinut Emil Boc.

Liderul PDL a ţinut să arate că ştie că există greutăţi şi în teritoriu, la nivelul coaliţiei dintre PDL şi PSD. "Trebuie să lăsăm la o parte orgolille şi să încercăm să ne înţelegem, să lăsăm deoparte certurile dintre noi", a mai spus Boc.

El a susţinut că PDL a respectat litera şi spiritul protocolului cu PSD.

"În ceea ce priveşte incidentul Oprea, este o problemă internă a PSD. Din nefericire, s-a răsfrânt şi în actul de guvernare. Din punctul nostru de vedere, nominalizările pe care ministrul Oprea le-a făcut erau din partea PSD, nu erau din partea PDL”, a spus premierul Emil Boc.

El a adăgat că numirile la MAI repectau convenţiile cu PSD: "Niciun partid să nu nominalizeze persoane pe baza propunerii unor preşedinţi de organizaţii, şi să le impună unui ministru".

Premierul a arătat nu putea refuza propuneri avansate de un ministru care a primit girul politic al partidului său.

Boc a răspuns şi acuzelor că ar fi prelungit activitatea Monitorului Oficial, pentru a putea publica deciziile de numire la MAI.

"La ora când m-a sunat Mircea Geoană, în jur de 18-19, deja erau în Monitorul Oficial acele decizii pe care le-am semnat la propunerea ministrului Oprea. Deci, nici poveste că preşedintele PSD mi-ar fi solicitat să opresc nişte lucruri, trecând peste colaborarea cu Mircea Geoană”, a explicat Boc.

Citeşte şi:

Gabriel Oprea a demisionat din PSD

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a demisionat din funcţie

Boc: Trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să eliminăm pensiile parlamentarilor

Boc şi miniştrii PDL participă la întâlnirea grupurilor parlamentare democrat-liberale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici