Boc: Introducerea procurorilor în Legea lustraţiei la propunerea UDMR, gest profund incorect

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni seară, că introducerea procurorilor în Legea lustraţiei la propunerea UDMR "a fost un gest profund incorect" şi "o bilă neagră" în colaborarea cu Uniunea, menţionând că a fost vorba despre a face articole de lege pentru persoane.

417 afișări

"A fost incorect să faci articole pentru persoane. Adică introducerea procurorilor în lege la propunerea UDMR a fost un gest profund incorect, este o bilă neagră în colaborarea noastră, această tensiune pe care au făcut-o în acel moment, după cum orice încercare de modificare a Legii ANI este absolut inacceptabilă", a spus Boc la B1TV.

El a precizat că în coaliţie UDMR nu a cerut niciodată modificarea Legii ANI.

"Au fost demersuri individuale ale unor palrmanentari, dar la nivelul coaliţiei liderii nu au susţinut niciodată modificarea Legii ANI şi au susţinut că este în interesul României ca România să rămână credibilă din perspectiva a ceea ce înseamnă controlul averii demnitarilor şi cred că lucrul acesta se va păstra în continuare", a spus Boc.

El s-a întrebat de ce în Legea Lustraţiei nu au fost incluşi şi judecătorii.

"Dacă e să punem procurorii în Legea lustraţiei, de ce nu punem şi judecătorii? Care e raţiunea dacă numai procurorii îi punem acolo? Acest gest a fost profund incorect din punct de vedere politic", a spus Boc.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, pe 3 martie, că aplaudă adoptarea Legii lustraţiei, chiar dacă preţul este persoana ei, arătând că, prin amendamentul introdus în lege referitor la procurori, UDMR a vrut să-i plătească criticile la adresa reprezentanţilor Uniunii.

"Sunt între cei care aplaudă adoptarea Legii lustraţiei. Cred că niciodată nu e prea târziu pentru asta. Sigur că era ideal să o facem la începutul anilor '90 şi să scăpăm de aceatsă politică tulbure şi clasă politică tulbure şi în mare parte coruptă, dar e bine şi acum, iar, dacă preţul sunt eu, foarte bine", a spus Macovei.

Camera Deputaţilor a adoptat, la finalul lunii februarie, Legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici