Boc le cere ambasadorilor să discearnă între adevăr şi gălăgie când prezintă România investitorilor

Premierul Emil Boc le-a cerut, miercuri, ambasadorilor prezenţi la reuniunea anuală a diplomaţiei să"discearnă între adevăr şi gălăgie" şi să prezinte cu "onestitate şi profesionalism" eforturile Guvernului pentru menţinerea interesului investitorilor străini pentru România.

172 afișări
Imaginea articolului Boc le cere ambasadorilor să discearnă între adevăr şi gălăgie când prezintă România investitorilor

Boc le cere ambasadorilor să discearnă între adevăr şi gălăgie când prezintă România investitorilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Aştept de la nişte profesionişti ai diplomaţiei să discearnă între adevăr şi gălăgie, să prezinte cu onestitate şi profesionalism eforturile întreprinse de autorităţi în direcţia menţinerii atractivităţii României în rândul investitorilor străini", le-a spus Boc diplomaţilor români prezenţi la Bucureşti pentru a participa la reuniunea lor anuală.

În opinia premierului, în perioada următoare trebuie căutate parteneriate cu state situate în toate zonele lumii.

"România are nevoie nu doar de o bună valorificare a fondurilor europene, dar şi de stimularea relaţiilor economice cu ţările UE şi, în egală măsură, de consolidarea cooperării cu parteneri din alte zone ale lumii. Deosebit de importante sunt, în acest sens, demersurile de atragere a investiţiilor străine în România prin prezentarea oportunităţilor existente, inclusiv în contextul măsurilor de reformare şi relansare luate de către Guvern", a spus primul-ministru.

În discursul său, Emil Boc a precizat că, datorită funcţiei de prim-ministru, a avut ocazia să cunoască mai mulţi diplomaţi români, el subliniind faptul că aceştia s-au dovedit buni profesionişti. Cu toate acestea, şeful Executivului a accentuat faptul că la unele reprezentanţe ale României în străinătate este nevoie de "un plus de coeziune" şi de mai multă "încredere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici