Boc le cere membrilor PDL să renunţe la tentaţiile populiste şi să aibă curaj pentru reforme

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, le cere membrilor de partid să renunţe la "tentaţiile populiste" şi să aibă curaj mai mult pentru reforme, afirmând, totodată, că "parteneriatul dintre PDL şi preşedinte" a fost cheia depăşirii crizei.

332 afișări
Imaginea articolului Boc le cere membrilor PDL să renunţe la tentaţiile populiste şi să aibă curaj pentru reforme

Boc le cere membrilor PDL să renunţe la tentaţiile populiste şi să aibă curaj pentru reforme (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Aflat, vineri, la Timişoara, Emil Boc s-a adresat delegaţilor la reuniunea de constituire a Comisiei Naţionale de Infrastructură, Energie şi Mediu din cadrul PDL, referindu-se la criza economică, ce "a evoluat dureros şi neaşteptat, de la o criză imobiliară, la una bancară şi apoi la o criză a datoriilor statelor".

Boc le-a mulţumit românilor pentru că "au ajutat la salvarea României să nu intre în colaps economic" şi a spus că fără înţelerea populaţiei "România era într-o situaţie mult mai dificilă decât a Greciei".

Preşedintele PDL le-a mulţumit şi membrilor de partid pentru că pe timpul reformelor "nu au pus armele jos" şi i-a asigurat că "beneficiile politice" le vor vedea în 2012.

Boc s-a întrebat, în faţa delegaţilor din toate judeţele, dacă PDL are forţă "să nu cedeze tentaţiei populiste"'.

"Consecvenţă şi realism, niciun pas înapoi, asta e soluţia câştigătoare. Mulţi populişti vor încerca azi să câştige simpatii de moment, dar îi asigur că nu este soluţia", a spus Boc.

Premierul le-a cerut românilor şi membrilor de partid "să aibă mai mult curaj şi disponibilitate pentru reforme" şi a adăugat că "parteneriatul dintre PDL şi preşedinte, dintre Guvern şi preşedinte, a fost cheia depăşirii acestei crize".

El a adăugat că, dacă existau două viziuni diferite la Guvern şi Preşedinţie, România ar fi fost împărţită în două, iar reformele erau greu de aplicat.

Boc le-a transmis membrilor de partid că vor câştiga alegerile "cu arma seriozităţii, şi nu a populismului" şi a spus că soluţia partidelor din opoziţie "este amăgirea", în timp ce PDL vrea să "extirpe o parte din tumoarea care afectează sănătatea sistemului economic românesc".

"Dacă am fi continuat politica lui Tăriceanu, Ponta sau Antonescu, România s-ar fi scufundat din punct de vedere economic (…) Nu poţi să ai bani şi pentru proiecte electorale şi pentru investiţii în infrastructură, iar dovada supremă o reprezintă vechea guvernare. Au realizat în cei patru ani de activitate cinci kilometri de autostradă şi nici pe aceia nu se circulă. Dar, în schimb, au dus România în pragul colapsului economic pentru că în 2007 şi 2008 au cheltuit pe pomeni electorale bani care trebuiau duşi în investiţii", a spus premierul.

El a mai spus că politica Guvernului de a investi în infrastructură s-a concretizat, în ultimii doi ani, în 90 de kilometri de autostradă, 37 de kilometri de drumuri expres cu patru benzi, peste 600 de kilometri de drumuri naţionale reabilitate sau investiţii în reţele de apă şi canalizare în mediul rural.

Boc a afirmat că, dacă nu se aplicau măsurile de reformă, România avea în 2011 "un deficit de minus 14 la sută".

"Fiecare punct de deficit înseamnă 1,3 miliarde de euro. Înmulţiţi cu 14 şi vedeţi cât vă dă", le-a spus Boc membrilor PDL prezenţi.

El a spus că România a reuşit "o reducere de zece procente a deficitului, ceea ce înseamnă un efort uriaş din partea românilor, cu consecinţe politice grele pentru PDL, dar cu efecte pozitive în viitor", adăugând că deficitul în 2011 este de 4,4 la sută, iar anul viitor va fi de trei la sută.

Boc a adăugat că România are în Uniunea Europeană cel mai mare procent din resursele bugetare alocat investiţiilor, iar pentru infrastructură vor fi cheltuiţi în 2012 peste 40 de miliarde de lei, faţă de 36 de miliarde de lei în 2011 şi 33 de miliarde de lei în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici