Boc: Legile asumării sunt necesare în reformă

Legile propuse de Executiv pentru asumarea răspunderii sunt necesare în vederea reformării statului, iar un Guvern care nu derulează un astfel de proces de reformă nu îşi mai justifică existenţa, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, în plenul Parlamentului.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Legile asumării sunt necesare în reformă

Boc: Legile asumării sunt necesare în reformă (Imagine: Mediafax Foto/Octav Ganea)

Şeful Guvernului a insistat, în discursul susţinut în faţa parlamentarilor, asupra necesităţii celor trei proiecte de legi promovate prin angajarea răspunderii, pentru reformarea statului.

"Am scăpat de statul comunist, dar statul de astăzi i-a moştenit destule metehne. Statul a lucrat mai mult în favoarea lui decât a cetăţenilor şi trebuie reformat", a spus Boc.

El a arătat că legea educaţiei naţionale include principiile convenite de către partidele parlamentare şi sindicate şi trebuie promovată prin angajarea răspunderii, deoarece necesită o perioadă mai lungă de pregătire pentru introducerea noului sistem.

Guvernul îşi angajează răspunderea, marţi, asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în trei şedinţe comune succesive ale celor două Camere ale Parlamentului.

Executivul a acceptat puţin peste 120 de amendamente la cele trei proiecte de legi, reprezentând mai puţin de 5% din totalul celor aproximativ 2.680 de propuneri formulate de către parlamentari pentru aceste acte normative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici