Boc: Liberalii au învăţat din greşeala care i-a plasat în opoziţie, PDL vrea un Guvern cu PNL

Partidul Democrat-Liberal poate fi compatibil cu Partidul Naţional Liberal pentru a asigura guvernarea în următorii ani, considerând că liberalii au învăţat din greşeala de a solicita postul de prim-ministru, dar care i-a plasat în opoziţie timp de un an, a afirmat, joi seara, liderul PDL, Emil Boc.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Liberalii au învăţat din greşeala care i-a plasat în opoziţie, PDL vrea un Guvern cu PNL

Boc: Liberalii au învăţat din greşeala care i-a plasat în opoziţie, PDL vrea un guvern cu PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem mult mai compatibili cu ce înseamnă PNL. Este de datoria liderilor PDL şi PNL să lase deoparte orgoliile şi să stabilească un program de guvernare comun", a spus Boc, la postul B1 TV.

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Buzău, că în situaţia în care Băsescu va câştiga un nou mandat este posibilă o întoarcere la guvernare a liberalilor alături de PDL, însă alianţa este puţin probabilă având în vedere experienţa "tristă" pe care au avut-o cu democrat-liberalii.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, într-o conferinţă de presă, că PNL exclude doar discuţiile cu partidele extremiste, adăugând că, în situaţia în care Traian Băsescu va câştiga un nou mandat, ar putea avea loc discuţii cu democrat-liberalii şi eventual o guvernare alături de aceştia.

Fostul premier a adăugat că o astfel de mişcare este puţin probabilă şi îşi sfătuieşte colegii liberali să nu uite experienţa tristă avută cu PDL şi cu Traian Băsescu.

În acelaşi context, Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că Traian Băsescu şi PDL încearcă să-i cucerească pe liberali în ideea de a deveni parteneri pe viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici