Boc: Niciodată nu m-am oprit din drum de frica unei moţiuni de cenzură

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că nu este o surpriză pentru el faptul că opoziţia intenţionează să depună o moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii şi a arătat că el nu s-a oprit niciodată din drum de frica unei moţiuni de cenzură.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Niciodată nu m-am oprit din drum de frica unei moţiuni de cenzură

Boc: Niciodată nu m-am oprit din drum de frica unei moţiuni de cenzură (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Nu este o surpriză depunerea moţiunii de cenzură şi niciodată nu m-am oprit din drum de frica unei moţiuni de cenzură, aşa încât e un drept al opoziţiei să depună o moţiune de cenzură", a afirmat Emil Boc.

El a arătat că va stabili, împreună cu liderii coaliţiei de guvernare, calendarul exact al asumării răspunderii Guvernului pe Codul muncii.

Premierul Emil Boc a făcut această declaraţie după ce a avut o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PDL, în care a prezentat modificările la Codul muncii.

Boc a spus că nu au fost parlamentari împotriva asumării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, ci unii dintre ei au cerut explicaţii de ce este nevoie de această procedură.

Primul ministru a arătat că le-a explicat parlamentarilor PDL că şi actualul Cod al Muncii a fost adoptat tot prin asumarea răspunderii Guvernului PSD, în 2003. "Acest lucru rezultă din faptul că, fiind un cod cu foarte multe interese, este greu să le pui cap la cap şi să ai o lege unitară dacă nu se merge pe procedura asumării răspunderii, prin care se păstrează caracterul de coerenţă al codului", a precizat Emil Boc.

El a mai spus că o să aibă discuţii cu orice coleg, partener de coaliţie pentru a explica necesitatea noului Cod al Muncii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, înaintea unei întâlniri între lideri ai Uniunii Social Liberale şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, că partidele din opoziţie vor depune moţiune de cenzură dacă Guvernul va promova Codul Muncii prin angajarea răspunderii în Parlament.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici