PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii pe Codul Muncii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe Codul Muncii.

16 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii pe Codul Muncii

PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii pe Codul Muncii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat, înaintea unei întâlniri între lideri ai Uniunii Social Liberale şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, că PSD şi PNL vor depune moţiune de cenzură dacă Guvernul va promova Codul Muncii prin angajarea răspunderii în Parlament.

"Emil Boc nu ştiu în ce calitate vorbeşte, înţeleg că va fi dat afară de la serviciu şi lui nici măcar nu i se aplică Codul Muncii. Ceea ce ar trebui noi să facem este un Cod al Muncii care să protejeze şi angajatorul, dar să îi protejeze şi pe angajaţi. Nu suntem într-o ţară bananieră în care angajatul să fie un simplu sclav pe plantaţie. Boc nu are de unde să ştie lucrul acesta pentru că el, săracul, este depăşit de situaţie", a declarat preşedintele PSD.

Întrebat dacă PSD şi PNL îşi fac calcule cu privire la şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură, Ponta a răspuns: "Nu am făcut calcule. O să depunem moţiune, nu facem calcule".

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare. Premierul a avut, luni după-amiază, o întâlnire cu deputaţii minorităţilor naţionale, iar marţi dimineaţă cu parlamentarii UDMR şi UNPR. La ora 14.00, premierul se va întâlni cu grupurile parlamentare reunite ale PDL.

El a mai declarat, luni, că în perioada următoare va menţine şi continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a precizat că în urma acestor consultări Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici