Boc: Nimeni din Europa sau din ţară nu va mai împrumuta bani pentru a se da pomeni electorale

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că "nimeni din Europa sau din ţară nu va mai împrumuta bani pentru a se da pomeni electorale sau pentru a încuraja nemunca".

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Nimeni din Europa sau din ţară nu va mai împrumuta bani pentru a se da pomeni electorale

Boc: Nimeni din Europa sau din ţară nu va mai împrumuta bani pentru a se da pomeni electorale (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Boc a făcut aceste declaraţii la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, după ce a spus că soluţiile cu care vin PSD şi PNL ar duce la un deficit de 11 la sută, în condiţiile în care România trebuie să se încadreze într-un deficit de 4,4 la sută.

"Dacă am aplica ce spun PSD şi PNL, am avea deficit de 11 la sută, or noi putem avea maxim 4,4 la sută. Să ne spună ei cine le împrumută bani ca să dea pomeni. Îi asigur că nimeni din Europa sau din ţară nu va mai împrumuta bani pentru a se da pomeni electorale sau pentru a încuraja nemunca. Lumea s-a schimbat. Vedeţi că şi Spania şi Portugalia au ieşit să se împrumute şi nu le-a dat nimeni un leu atâta vreme cât nu îşi fac în ţară treaba, să ajusteze politicile fiscale, bugetare, pentru a fi credibile", a spus Boc.

El a explicat că România a reuşit să continue relaţiile cu FMI şi Comisia Europeană fiindcă a început reforme dure.

"De aceea, România a reuşit să rămână credibilă în raport cu FMI, CE şi cu băncile străine care au reprezentare în România, fiindcă au văzut că ceea ce se face e corect, chiar dacă e dureros politic", a spus premierul.

El a amintit că, în 2011, raportat la salariile din luna octombrie, va fi o majorare de 15 la sută a acestora.

"Nu e puţin, nu e mult. Atât poate România astăzi. Va putea mai mult în anul următor, dacă facem ce trebuie, muncind şi nu cheltuind bani aiurea pe tot felul de pomeni, pe de-o parte, şi pe tot felul de lucruri care nu încurajează munca", a adăugat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici