Boc: Nu am mai discutat cu Marian Sârbu din perioada formării actualului Guvern

Premierul Emil Boc a declarat, joi, răspunzând unei întrebări referitoare la informaţiile privind eventuala preluare de către Marian Sârbu a portofoliului Muncii, că nu a mai vorbit cu acesta din perioada formării actualului Guvern.

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu am mai discutat cu Marian Sârbu din perioada formării actualului Guvern

Boc: Nu am mai discutat cu Marian Sârbu din perioada formării actualului Guvern (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu am mai vorbit cu Marian Sârbu din perioada formării actualului Guvern", a spus şeful Executivului.

La formarea actualului Guvern, social-democratul Marian Sârbu a primit oferta de a deţine portofoliul Muncii, însă nu a avut acceptul conducerii PSD pentru a prelua postul.

După demisia senatorului Cristian Diaconescu din PSD şi afilierea sa la grupul independenţilor, coordonat de către Gabriel Oprea, ministru al Apărării, miercuri au apărut informaţii potrivit cărora şi Marian Sârbu ar uma să părăsească formaţiunea social-democrată şi că şi-ar negocia preluarea portofoliului Muncii. Aceste informaţii au apărut în contextul ameninţării cu remanierea adresată de către premierul Emil Boc miniştrilor care anunţă măsuri neincluse în programul Guvernului, vizându-i pe Mihai Şeitan şi pe Sebastian Vlădescu.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a spus, joi, că nu ştie despre o posibilă înlocuire a lui cu Marian Sârbu, adăugând că tot ce poate spune este că nu îşi va da demisia din funcţia pe care o deţine.

Deputatul PSD Marian Sârbu a declarat, joi, la Realitatea FM, că are nemulţumiri legate de linia strategică a partidului pe care le-a evocat în partid de un an şi, întrebat dacă ia în calcul plecarea din PSD, a evitat un răspuns direct, spunând că va face precizări după o discuţie cu Victor Ponta.

Sârbu a ţinut să precizeze, în legătură cu vehicularea unor informaţii legate de o eventuală negociere pentru preluarea funcţiei de ministru al Muncii, că acestea sunt "copilării". "Toată viaţa mea politică nu am negociat nicio funcţie, nu sunt negustor politic. Toate funcţiile le-am ocupat la solicitarea partidului. Această simplificare e jignitoare. (...) Credeţi că funcţiile acestea se împart sau se negociază, aşa, ca la tarabă? N-am mai vorbit cu domnul Boc cred că de luni de zile", a afirmat el.

Fostul vicepreşedinte PSD Marian Sârbu a precizat, pentru MEDIAFAX, că se va întâlni, vineri dimineaţă, la sediul central al partidului, cu noul preşedinte al formaţiunii, Victor Ponta, în urma căreia va anunţa dacă mai rămâne sau nu în PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici