Boc: Nu cred în nimic din ce promite Ponta cu privire la supraimpozitarea veniturilor

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că nu crede nimic din ce anunţă premierul Victor Ponta cu privire la măsurile de supraimpozitare a veniturilor peste 4.500 de lei, precizând că Guvernul USL realizează un singur lucru, ia "cireaşa de pe tort".

1101 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu cred în nimic din ce promite Ponta cu privire la supraimpozitarea veniturilor

Boc: Nu cred în nimic din ce promite Ponta cu privire la supraimpozitarea veniturilor

Liderul PDL a fost întrebat cum vede măsura anunţată de prim-ministrul Victor Ponta de impozitare suplimentară cu încă 16% a veniturilor din pensii sau salarii care depăşesc 4.500 de lei, începând cu 2013.

"Eu pot observa un singur lucru, acest Guvern nu face altceva decât să beneficieze de măsurile pe care noi le-am luat şi să spună că din 2013 face ceva, astfel încât eu nu cred nimic din ceea ce spune, pentru că până acum tot ceea ce le-a promis oamenilor când erau în opoziţie nu au făcut nimic. Amintiţi-vă cât de mult susţineau scăderea TVA, TVA redus la alimente, mărirea salariului minim, eliminarea contribuţiilor sociale sau diminuarea acestora, toate aceste lucruri le-au spus, în mod demagogic, şi acum nu le fac", a replicat Emil Boc.

Liderul PDL a mai susţinut că acum guvernarea USL "realizează un singur lucru, a luat cireaşa de pe tort", pe baza muncii Guvernului pe care l-a reprezentat, şi a Guvernului Ungureanu.

"Măsurile noastre au fost cele care au dat stabilitate României şi din nefericire Guvernul Ponta o afectează în fiecare zi, aşa cum se şi în raportul euro-leu, fiind fugărit în fiecare zi de acest Guvern", a mai comentat Boc.

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

El a amintit că Guvernul USL intenţionează să aplice de anul viitor cote diferenţiate de impozit, în funcţie de nivelul salariilor.

"În plus faţă de acest sistem fiscal, dacă va fi cazul şi dacă se va dovedi o idee bună, în special în zona bugetară, pentru că nu vreau să dăm semnale negative în zona privată care deja a suferit destul de multe în urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe lună, acolo poate fi vorba de o taxă de solidaritate. O taxă de 16 plus încă 16 peste ceea ce depăşeşte 1.000 de euro pe lună", a spus Ponta, la Prima TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici