Boc: Oare participarea lui Sarkozy la Congresul PPE de la Marsilia a fost răsplătită cu suspendarea?

Fostul premier Emil Boc a fost întrebat, miercuri, dacă preşedintele Traian Băsescu ar putea fi suspendat pentru participarea la Congresul PPE de la Bucureşti, el răspunzând:"Oare participarea lui Sarkozy la Congresul PPE de la Marsilia de anul trecut a fost răsplătită cu suspendarea preşedintelui?"

230 afișări
Imaginea articolului Boc: Oare participarea lui Sarkozy la Congresul PPE de la Marsilia a fost răsplătită cu suspendarea?

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Hai să fim serioşi! Când e vorba de prezenţa a 17 şefi de stat şi de guvern, plus toată Comisia Europeană la Bucureşti, eu cred că e un gest firesc, normal să ai la întâlnire şi reprezentarea şefului statului", a precizat Boc.

În opinia fostului premier, "ar fi anormal ca un şef de stat gazdă să nu fie prezent când vin 17 şefi de state şi de guvern din aceeaşi familie europeană".

"Oare participarea lui Sarkozy la congresul PPE de la Marsilia de anul trecut a fost răsplătită cu suspendarea preşedintelui?", a mai spus Emil Boc, arătând că legea fundamentală a statului, Constituţia, este "după inspiraţie franceză".

Emil Boc a făcut aceste precizări îninte de a intra în sala de şedinţe în care se desfăşoară reuniunea Congresului PPE.

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat, marţi, că participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti este "în afara Constituţiei", dar că USL nu va declanşa procedura de suspendare ca urmare a acestui fapt.

Victor Ponta a declarat, întrebat fiind dacă participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul PPE este motiv pentru o nouă suspendare, că acest gest al şefului statului nu este un motiv pentru suspendare, dar "este un motiv ca pe viitor să avem preşedinţi care-şi respectă atribuţiile constituţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici