Boc: Opoziţia vrea o dispută PDL-UDMR pentru căderea Guvernului cu o declaraţie scrisă pe genunchi

Premierul Emil Boc a acuzat opoziţia că încearcă, printr-o declaraţie scrisă "pe genunchi" la adresa premierului ungar Viktor Orban, să creeze o dispută între PDL şi UDMR pentru căderea Guvernului, şi a arătat că astfel de demersuri trebuie efectuate calm şi după analizarea tuturor informaţiilor.

28 afișări
Imaginea articolului Boc: Opoziţia vrea o dispută PDL-UDMR pentru căderea Guvernului cu o declaraţie scrisă pe genunchi

Boc: Opoziţia vrea o dispută PDL-UDMR pentru căderea Guvernului cu o declaraţie scrisă pe genunchi (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

El a susţinut că textul original al declaraţiei lui Viktor Orban nu conţine afirmaţii de genul celor invocate de opoziţie şi că, personal, urmăreşte cu mare atenţie relaţiile diplomatice dintre România şi Ungaria.

"Am aici textul original al mesajului domnului Victor Orban. Vreau să ştiţi că nimic din ceea ce spuneţi dumneavoastră în mesajul scris şi trimis de Victor Orban nu există. E adevărat că au fost completări ale acelor care au citit mesajul domnului Orban şi care pot fi discutate şi condamnate sau apreciate, dar înainte de a reacţiona ca ţară, oameni buni, aveţi echilibrul necesar", a spus Boc parlamentarilor.

Boc a susţinut totodată că a fost "primul" care a condamnat fără echivoc gestul lui Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, de a "spânzura" un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu. Până la ora transmiterii acestei ştiri, premierul Boc nu s-a pronunţat însă printr-o declaraţie publică sau printr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului asupra acestui incident.

Premierul a mai arătat că dacă opoziţia dorea ca demersul său să fie unul serios, solicitarea de includere pe ordinea de zi a unei reacţii la declaraţiile lui Viktor Orban ar fi fost formulată la începutul şedinţei Parlamentului, nu cu un minut înainte de votul la moţiunea de cenzură.

"Să lăsăm deoparte măştile şi să discutăm cu cărţile pe faţă, încercaţi să creaţi o dispută între PDL şi UDMR pentru căderea Guvernului. Este un demers meschin, politicianist, cu scop electoral. Marko Bela v-a dat o lecţie de istorie cum nu aţi primit niciodată", a spus Boc parlamentarilor opoziţiei.

El a arătat că astfel de probleme trebuie soluţionate instituţional, cu calm şi decenţă, nu reacţionând la primul impuls.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici