Boc: PDL nu participă la negocieri pe uninominal, dar va vota orice formulă discutată de PSD şi PNL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea va vota în Parlament orice formulă de vot uninominal negociată de PSD şi PNL şi nu va participa la niciun fel de negociere pentru această formă de scrutin.

1 afișare
Imaginea articolului Boc: PDL nu participă la negocieri pe uninominal, dar va vota orice formulă discutată de PSD şi PNL

Boc: PDL nu participă la negocieri pe uninominal, dar va vota orice formulă discutată de PSD şi PNL

Emil Boc a declarat că PDL este şi rămâne vocea autorizată în Parlament a celor patru milioane de români care la referendumul de anul trecut s-au pronunţat pentru votul uninominal, respectiv pentru alegerea parlamentarilor la fel ca şi primarii, în două tururi de scrutin.

Preşedintele PDL a precizat că democrat-liberalii nu au în acest moment, în Parlament, susţinerea pentru acest proiect de lege din partea niciunei formaţiuni, nici măcar din partea PSD, care a depus un astfel de proiect, a strâns un milion de semnături dar preferă un alt tip de vot uninominal.

„PDL apreciază că orice formă de vot uninominal este mai bună decât actuala formulă de alegere a deputaţilor şi senatorilor. PDL va vota în Parlament orice formă de vot uninominal agreată şi negociată de PSD şi PNL, important este ca cele două partide să ajungă la o formulă negociată şi o vom vota”, a anunţat Boc.

Liderul democrat-liberal le-a transmis un mesaj clar celor două partide: „Dragi colegi de la PSD şi PNL, daţi formula de vot uninominal pe care aţi negociat-o, şi PDL o va vota în Parlament! Daţi-ne soluţia negociată de către voi şi o vom susţine!”.

Emil Boc a mai afirmat că PDL nu va participa la nici un fel de negociere pentru adoptarea acestui proiect de lege privind introducerea votului uninominal, pentru că proiectul PDL este diferit de cel susţinut de PSD şi PNL.

„Proiectul nostru este proiectul celor patru milioane de români. Dacă acesta nu are susţinere în Parlament, vom vota orice proiect din negocierea PSD şi PNL, pentru că este mai bine să avem orice formă de vot uninominal, decât să nu avem deloc”, a explicat Boc decizia democrat-liberalilor de a susţine formula negociată de celelalte două formaţiuni.

Boc a mai explicat că democrat-liberalii au luat aceatsă decizie „pentru a nu se mai inventa tot felul de tertipuri şi pentru a nu se mai formula tot felul de argumente că PDL nu doreşte votului uninominal şi, din această cauză, nu vom avea la următoarele alegeri acest sistem de vot”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici