Boc: Ponta s-a ţinut de cuvânt doar pe jumătate, dar e bine că s-a adoptat ordonanţa privind taxele

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susţine că premierul "s-a ţinut doar pe jumătate de cuvânt" la adoptarea ordonanţei privind taxele locale, deoarece din anul 2014 indexarea impozitelor va deveni obligatorie, însă apreciază faptul că ordonanţa a fost adoptată.

380 afișări
Imaginea articolului Boc: Ponta s-a ţinut de cuvânt doar pe jumătate, dar e bine că s-a adoptat ordonanţa privind taxele

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat miercuri că premierul Victor Ponta "s-a ţinut doar pe jumătate de cuvânt", pentru că din anul 2014 majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută devine obligatorie.

"E bine că premierul Victor Ponta a adoptat ordonanţa privind taxele şi impozitele locale, dar este păcat că o face doar împins de la spate, după ce au trecut aproape zece zile din noul an. Acest lucru ar fi trebuit să îl facă la sfârşitul anului trecut, pentru a nu lăsa în ceaţă şi incertitudine administraţiile locale din România. Pe de altă parte, s-a ţinut doar pe jumătate de cuvânt, pentru că a lăsat din 2014 să fie obligatorie majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută. Doar pentru 2013 s-a lăsat opţional, în timp ce pentru anul viitor indexarea devine obligatorie. În varianta iniţială de OUG, publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor în 21 decembrie 2012, era opţională şi pentru anii următori indexarea taxelor şi impozitelor locale", a spus Boc.

Potrivit unor surse oficiale, Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului. Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici