Boc: Preşedintele a parcurs etapa de consultare pentru un nou premier, este treaba PSD că nu a venit

Preşedintele Traian Băsescu a parcurs etapa procedurală prevăzută de Constituţie privind consultările pentru desemnarea unui nou prim-ministru şi poate lua oricând o decizie în acest sens, fiind problema PSD că nu a acceptat invitaţia la Cotroceni adresată de şeful statului, a declarat premierul Boc.

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Preşedintele a parcurs etapa de consultare pentru un nou premier, este treaba PSD că nu a venit

Boc: Preşedintele a parcurs etapa de consultare pentru un nou premier, este treaba PSD că nu a venit (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriță)

El a arătat că preşedintele poate continua consultările sau poate lua deja o decizie pentru nominalizarea noului premier, deoarece a acoperit etapele prevăzute de Constituţie.

"PSD a fost invitat la consultări şi este treaba acestui partid că nu a acceptat să vină marţi", a spus Boc, la postul B1 TV.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat pentru marţi partidele la Cotroceni, la consultări, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR la adresa Guvernului a fost adoptată.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat însă că prioritare pentru ziua de marţi sunt consultările între partide şi că discuţiile cu preşedintele pot avea loc miercuri, în funcţie de programul şefului statului.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi seară, după consultările de la Palatul Cotroceni, că democrat-liberalii îl susţin în continuare pe Emil Boc pentru funcţia de premier.

Flutur a precizat că PDL a prezentat şefului statului poziţia partidului de a-l susţine pe Emil Boc pentru a fi învestit să conducă un nou Cabinet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici