Flutur: Îl susţinem în continuare pe Emil Boc pentru funcţia de premier

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi seară, după consultările de la Palatul Cotroceni, că democrat-liberalii îl propun în continuare pe Emil Boc pentru funcţia de premier.

16 afișări
Imaginea articolului Flutur: Îl susţinem în continuare pe Emil Boc pentru funcţia de premier

Flutur: Îl susţinem în continuare pe Emil Boc pentru funcţia de premier (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Flutur a precizat că PDL a prezentat şefului statului poziţia partidului de a-l susţine pe Emil Boc pentru a fi învestit să conducă un nou Cabinet.

"Este nevoie de continuarea reformelor, de respectarea angajamentelor", a spus el.

Gheorghe Flutur a menţionat că democrat-liberalii, având cel mai mare număr de parlamentari, consideră că pot face propunerea în acest sens.

"PDL este solidar cu preşedintele său. Are în vedere reformele pe care le-a început guvernul Emil Boc şi care doreşte şi este capabil să le ducă la bun sfârşit. (...) PDL, partidul care are cei mai mulţi parlamentari, socotim că este îndreptăţit să facă această propunere pentru a conduce un nou Cabinet preşedintele său, Emil Boc", a declarat Flutur, după consultările delegaţiei PDL cu preşedintele Băsescu.

El a mai spus că PSD, fostul aliat al PDL, a avut o strategie când a înaintat demisia în bloc a miniştrilor social-democraţi, sacrificând o ţară pentru interesul lui Mircea Geoană.

"Am discutat şi poate că, mai mult decât oricând, astăzi a ieşit la iveală faptul că PSD, fostul nostru aliat, atunci când a hotărât să pună demisia în bloc a miniştrilor a fost o strategie pe care a desăvârşit-o astăzi, strategia de a crea haos şi criză politică. Atunci când puteau să nominalizeze un ministru de Interne şi când putea fi închisă problema politică nu au dorit aceasta, ci au urmărit să se ajungă aici pentru a se crea o majoritate în campanie electorală, în prag de alegeri prezidenţiale, sacrificând o ţară pentru interesul lui Mircea Geoană. Ăsta a fost deznodământul de la acea dată", a menţionat el.

Întrebat cum comentează faptul că patru dintre partidele parlamentare, PSD, PNL, UDMR şi PC ar fi ajuns la un consens în privinţa susţinerii unui candidat independent la funcţia de prim-ministru, Flutur a spus că nu cunoaşte acest lucru.

"Am fost aici la negocieri la Cotroceni. Vom analiza toată situaţia de pe scena politică şi vă vom ţine la curent cu punctul nostru de vedere", a explicat democrat-liberalul.

El a adăugat că PDL este deschis dialogului pentru stabilitate politică, pentru rezolvarea problemelor României.

"Şi noi suntem deschişi şi chiar hotărâţi să iniţiem dialoguri", a declarat Flutur, care a adăugat că, până în acest moment, PDL nu a stabilit negocieri pentru marţi seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici