Boc prezintă în Parlament priorităţile legislative

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca premierul Emil Boc să prezinte luni, la ora 17.00, respectiv marţi, la ora 10.00, în plenul celor două camere priorităţile legislative ale Guvernului pentru această sesiune.

21 afișări
Imaginea articolului Boc prezintă în Parlament priorităţile legislative

Boc vrea să prezinte în Parlament priorităţile legislative (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea (PSD) a declarat că, în şedinţa plenului de marţi dimineaţă, fiecare grup parlamentar va avea la dispoziţie 15 minute pentru a-şi prezenta punctul de vedere, iar deputaţii independenţi câte 20 de secunde.

Zgonea a mai spus că nu s-a putut ca premierul să prezinte luni, aşa cum solicitase într-o scrisoare, priorităţile legislative ale Guvernului în plenul Camerei.

"Nu se poate pentru că, potrivit Regulamentului Camerei, prima zi este dedicată componenţei noului Birou Permanent şi validării liderilor", a explicat Zgonea, arătând că până nu se termină această procedură premierul nu avea cum să prezinte priorităţile legislative ale Guvernului.

De asemenea, Valeriu Zgonea a mai spus că Emil Boc va merge la Senat, luni după-amiază, pentru a prezenta priorităţile legislative ale Guvernului şi a apreciat că după ora 17.30 prezenţa deputaţilor ar fi fost redusă şi nu ar mai fi avut cine să îl primească pe premier.

"Având în vedere Regulamentul Camerei şi faptul că Senatul a fost mai rapid, am decis ca premierul să vină în plen de la ora 10.00", a adăugat secretarul Camerei.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat că Biroul Permanent a dezbătut şi aprobat un program ca răspuns la scrisoarea premierului Emil Boc, acesta fiind aşteptat în plenul Senatului la ora 17.00.

"Având în vedere programul dumnealui, prezentarea a fost stabilită pentru ora 17.00, urmând ca, după ce dumnealui îşi va prezenta materialul, reprezentanţii grupurilor parlamentare să poată aborda chestiunile pe care le-a prezentat primul-ministru, să pună întrebări şi eventual, într-un program care se finalizează cu 10 minute din partea primului-ministru, să primească şi răspunsuri", a adăugat Chelaru.

Premierul Emil Boc a adresat o scrisoare conducerilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a anunţat că doreşte să prezinte priorităţile legislative ale Guvernului în prima şedinţă a sesiunii ordinare a senatorilor, respectiv a deputaţilor.

Priorităţile legislative ale Guvernului pentru prima sesiune ordinară parlamentară a acestui an includ atât statutul minorităţilor naţionale şi codurile de procedură penală şi civilă, cât şi legea pensiilor şi a educaţiei naţionale, care urmează să fie aprobate de Executiv în următoarele zile.

Conform unui document obţinut de MEDIAFAX, Guvernul doreşte ca procedurile legislative de adoptare a statutului minorităţilor naţionale din România să fie încheiate în actuala sesiune parlamentară, cel târziu până la sfârşitul lunii iunie.

Pe lista priorităţilor au mai fost incluse şi proiectele de legi pentru adoptarea codului de procedură penală şi, respectiv, a codului de procedură civilă, cu termen de adoptare până la sfârşitul lunii iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici