Boc: PSD pregăteşte o nouă lovitură de stat (Audio)

Liderul PDL Emil Boc a declarat, sâmbătă, că PSD pregăteşte o nouă lovitură de stat de genul celei încercată anul trecut la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu privind posibilitatea unei noi suspendări a şefului statului.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: PSD pregăteşte o nouă lovitură de stat (Audio)

Boc: PSD pregăteşte o nouă lovitură de stat (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a argumentat, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre o lovitură de stat, pentru că e o acţiune împotriva Constituţiei, cu încălcarea flagrantă a acesteia.

Potrivit acestuia, liderii PSD Nicolae Văcăroiu, Ion Iliescu şi Adrian Năstase susţin că dacă, în toamnă, fără să obţină majoritatea locurilor în Parlament, vor reuşi să adune cu celelalte partide mai multe voturi, atunci trebuie să fie la putere, iar dacă preşedintele României nu îl propune pe candidatul lor ca premier, atunci îl vor suspenda pe şeful statului, iar Nicolae Văcăroiu, ca preşedinte interimar, va desemna un premier PSD.

Liderul PDL a acuzat PSD că îi este teamă că va rămâne în continuare în opoziţie şi că se agaţă prin orice mijloace neconstituţionale de tentaţia de a reveni la putere.

Potrivit lui Boc, demersul PSD de suspendare a lui Traian Băsescu este lovitură de stat şi pentru că toate acuzaţiile aduse şefului statului nu au niciun fel de suport constituţional şi instituţional.

"Afirmaţia de suspendare nu este făcută de şeful unei filiale comunale PSD, ci de al doilea om în stat, de preşedintele Senatului. De aceea declaraţia este foarte gravă şi este susţinută de Ion Iliescu şi Adrian Năstase”, a spus Boc.

Preşedintele PDL a considerat că PSD doreşte cu orice preţ să ajungă la "butoanele puterii", pentru că îi este frică de faptul că, dacă preşedintele Băsescu rămâne în continuare şef al statului, "toate structurile mafiote de tip PSD nu îşi vor mai putea face jocurile de putere, de interese, iar structura mafiotă de tip PSD alimentată de Năstase, Hrebenciuc, Miki Şpagă vor pierde definitiv butoanele puterii şi nu vor putea să îşi pună în practică obiectivele clientelare pe care le au".

Emil Boc a subliniat că "găştile PSD mor fără butoanele puterii", iar dacă nu ajung la ele, sfidează Constituţia şi o compromit.

"Dragă gaşcă PSD-istă, trăim în democraţie, iar jocurile acestea sunt terminate definitiv. Dacă doriţi, cu adevărat, să ajungeţi la putere, respectaţi regulile jocului democratic, singurele acceptate într-o ţară membră a UE. În rest, e vorba de aceleaşi practici bolşevice, comuniste, pe care le-aţi avut când aţi fost la guvernare. V-aţi dat măsura pereformanţei voastre prin guvernarea de tip şpagă mafiotă, promovată de Iliescu şi Năstase", a spus Emil Boc.

El a afirmat că declaraţia lui Văcăroiu este "în linia impusă de Ion Iliescu", care a lansat apelul la izolarea PDL.

"Este reacţia disperată a unei clientele politice”, a arătat Boc.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, vineri, la Piteşti, că şeful statului, Traian Băsescu, "încalcă tot mai des Constituţia, iar dacă va continua pe această linie poate avea şi surpriza unei noi suspendări", transmite corespondentul MEDIAFAX..

El a mai spus că dacă se va ajunge din nou la suspendarea preşedintelui situaţia este simplificată "deoarece atunci preşedintele interimar va numi primul-ministru şi îl va numi dacă se va ajunge în această ipostază".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu difuzat, miercuri, de postul ieşean de televiziune Tele M, că după alegerile generale viitoare există posibilitatea formării unui guvern minoritar, în cazul în care niciunul dintre partide nu va obţine 51 la sută din voturi.

"Îmi va reveni responsabilitatea formării unui nou guvern. Dacă niciun partid nu atinge 51 la sută, ne putem imagina o guvernare puternică minoritară. Şi acum avem o guvernare minoritară de doar 20%, aşa că nu văd care ar fi problema dacă un partid ar depăşi la alegerile viitoare, prin redistribuire, 40%", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici