Boc: Raportul pe justiţie este, de departe, cel mai bun raport tehnic pe care l-a primit România

Premierul Emil Boc a afirmat, vineri, la Ploieşti, că raportul pe justiţie al Comisiei Europene este, de departe, cel mai bun raport tehnic pe care îl are România de când este în mecanismul de cooperare şi verificare pe justiţie a Uniunii Europene.

39 afișări
Imaginea articolului Boc: Raportul pe justiţie este, de departe, cel mai bun raport tehnic pe care l-a primit România

Boc: Raportul pe justiţie este, de departe, cel mai bun raport tehnic pe care l-a primit România (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

În acest context, Boc a spus că mai este de lucrat în ceea ce priveşte situaţiile în care Parlamentul opreşte anchete judiciare.

"Raportul pe justiţie al Comisiei Europene a arătat că România este pe drumul bun în ceea ce priveşte mecanismul de cooperare şi verificare pe justiţie. Practic avem un raport obiectiv, echilibrat şi de departe cel mai bun raport tehnic pe care îl are România de când este în acest mecanism de cooperare şi verificare pe justiţie în UE", a afirmat Emil Boc.

Acesta a spus că România trebuie să se concentreze asupra situaţiilor în care Parlamentul opreşte o anchetă judiciară pentru că parlamentarii nu doresc ca aceasta să se desfăşoare.

Boc a conchis că raportul Comisiei Europene arată direcţia bună de reformă de susţinere a statului de drept şi a justiţiei în România.

Vineri, la Ploieşti, a avut loc Conferinţa judeţeană de alegeri a PDL Prahova, organizaţie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a fost realeasă în funcţia de lider al democrat-liberalilor prahoveni, fiind singurul candidat.

La eveniment au participat, printre alţii, premierul Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, liderul deputaţilor democrat-liberali Mircea Toader, precum şi deputalul Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici