Boc: Sistemul electoral permite politicienilor de pe locurile 2-3 să intre în Parlament

Actualul sistem electoral nu este eficient din punct de vedere al reprezentării cetăţenilor, deoarece a permis ocuparea posturilor de parlamentari de către politicieni care la alegeri s-au clasat pe locurile 2 sau 3, în detrimentul câştigătorilor, a declarat, luni, liderul PDL, premierul Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Sistemul electoral permite politicienilor de pe locurile 2-3 să intre în Parlament

Boc: Sistemul electoral permite politicienilor de pe locurile 2-3 să intre în Parlament (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Actualul sistem electoral nu este eficient din perspectiva reprezentării cetăţenilor. Un sistem ar trebui să reprezinte interesele cetăţenilor care votează, iar cei care au mai multe voturi trebuie aleşi, în detrimentul celor cu mai puţine voturi", a spus Boc.

El a arătat însă că au fost sesizate cazuri în care în Parlament au fost trimişi politicieni clasaţi pe locurile 2 sau 3 în urma alegerilor, în detrimentul câştigătorilor, astfel că trebuie identificată cea mai bună formulă a sistemului electoral.

"Cum se va face, este o chestiune de discuţie cu toate forţele politice", a adăugat Boc.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, luni, că a fost abordat de către reprezentanţi ai PDL, pe care nu i-a nominalizat, pe subiectul schimbării sistemului de redistribuire a voturilor, el precizând că discuţiile au fost neoficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici