Boc: Stolojan, primul pe lista PDL pentru PE, Macovei se înscrie în partid şi candidează

Liderul PDL Emil Boc a declarat, luni, că prim-vicepreşedintele partidului, Theodor Stolojan va ocupa prima poziţie pe lista pentru euroalegeri, iar fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei se va înscrie în formaţiunea democrat-liberală şi va candida şi ea.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: Stolojan, primul pe lista PDL pentru PE, Macovei se înscrie în partid şi candidează

Boc: Stolojan, primul pe lista PDL pentru PE, Macovei se înscrie în partid şi candidează

Preşedintele PDL a anunţat la finalul şedinţei Colegiului Director că în fruntea listei pentru PE se află prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan, iar alături de acesta se află, în ordine, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.

Despre Monica Macovei, Boc a spus că aceasta "se înscrie în partid" şi este pe locul doi pe lista PDL. "Este un câştig pentru România, este un câştig şi pentru PDL că un om care s-a validat în viaţa publică ca şi independent merge mai departe şi obiectivele pentru care a luptat în România va lupta în continuare şi din perspectiva de europarlamentar".

Boc a precizat că lista este completată cu alţi candidaţi ai PDL, ţinând cont de reuşita unei îmbinări pe listă între performanţa oamenilor, performanţa politică, profesională, combinate cu performanţa electorală a judeţelor şi regiunilor care îi susţin pe candidaţi, şi a precizat că "este o formulă profesionistă, care răspunde intereselor României de a avea la Bruxelles oameni care să reprezinte cu demnitate ţara şi interesele partidului de a acoperi toate regiunile ţării ca reprezentare pe listă.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a precizat că lista PDL conţine 43 de poziţii şi a arătat că obliectivul său personal este ca PDL să câştige 15 locuri în Parlamentul European.

El a arătat că lista PDL este finală şi a precizat că au existat două abţineri la vot în Colegiul Director.

Pe locul şase pe lista PDL pentru euroalegeri se află Iosif Matula, susţinut de regiunea Vest, urmat pe şapte de Sebastian Bodu, din partea Bucureştiului. Pe locul opt este poziţionat Petru Luhan, din partea regiunii de Nord- Est, iar pe locul nouă, Constatin Dimitriu, susţinut de regiunea de Sud, filiala Galaţi. Pe locul zece în lista PDL se află Oana Antonescu, susţinută de organizaţia Dâmboviţa, iar pe locul 11, Elena Andronescu (Alba), iar pe locul 12 Rareş Niculescu, susţinut de Cluj.

Potrivit unor surse din PDL, pe lista pentru Parlamentul European nu se află actualul eurodeputat Maria Petre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici