Boc: Un Guvern al USL cu 22 de ministere este o ofensă la adresa bunului simţ

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc spune că un Guvern cu 22 de ministere, aşa cum propune USL, este "o ofensă la adresa bunului simţ", considerând că ar fi nevoie de "o structură suplă", cu doar 14 portofolii.

1339 afișări
Imaginea articolului Boc: Un Guvern al USL cu 22 de ministere este o ofensă la adresa bunului simţ

Boc: Un Guvern al USL cu 22 de ministere este o ofensă la adresa bunului simţ (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o structură de Guvern cu 22 de ministere ar merge când sunt şapte partide în coaliţie, nu când există "un USL monolit".

"Dacă vorbim de revoluţia bunului simţ, asta nu înseamnă creşterea numărului de portofolii la 22, ci scăderea la 16 - 17, câte am avut noi, nu crearea unor structuri supra-judeţene, care înseamnă birocraţie şi cheltuieli suplimentare, ci comasarea judeţelor dacă vrem să avem o eficienţă administrativă şi o mai bună absorbţie a fondurilor europene. Aud că e vorba de 22 de portofolii într-un Guvern, dar ce Dumnezeu, numai când ai şapte partide în coaliţie se pune problema ca să constitui o asemenea structură, nu când ai un USL monolit, care ar trebui să aibă o structură suplă cu 14 ministere, dacă ar fi să respecte votul românilor şi să aibă o dovadă a faptului că înţeleg ce înseamnă cheltuirea eficientă a banului public. Ar însemna o ofensă la adresa bunului simţ şi la revoluţia bunului simţ pe care au clamat-o de atâtea ori", a spus Boc.

Viitorul Guvern va avea 22 posturi de miniştri, incluzând miniştrii-delegaţi, structura urmând să fie astfel organizată încât cei mai mulţi miniştri să aibă un corespondent direct în portofoliile din Comisia Europeană (CE), a anunţat, luni seara, premierul Victor Ponta.

El a precizat că această structură guvernamentală reprezintă viziunea sa, care trebuie discutată în interiorul USL.

"Garantez că, în orice structură voi veni cu mai mulţi sau mai puţini miniştri, nu va creşte nici măcar cu un singur om structura aparatului central", a spus Ponta la RTV.

El a precizat că este pregătit ca, în jurul datei de 21 decembrie, să prezinte programul de guvernare, structura şi membrii viitorului Cabinet, pentru a cere votul de învestitură din partea Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici