Bode: Moţiunea nu are nicio legătură cu regulamentul Camerei

Moţiunea nu are nicio legătură cu regulamentul Camerei, care prevede că o moţiune simplă să fie depusă de un minimum de 50 de deputaţi, pe chestiuni ce ţin de politică internă, ,spune ministrul de Interne, Lucian Bode, înaintea dezbaterii moţiunii simple iniţiată de USR şi Forţa Dreptei.

233 afișări
Imaginea articolului Bode: Moţiunea nu are nicio legătură cu regulamentul Camerei

Bode: Moţiunea nu are nicio legătură cu regulamentul Camerei

„Am răspuns astăzi unei solicitări regulamentare, democratice, a Camerei Deputaţilor şi m-am prezentat în faţa colegilor deputaţi să explic atât cât pot semnatarii aşa-zisei moţiuni să înţeleagă, care sunt raţiunile în spatele acestui atac politic, concertat, de câteva luni de zile, împotriva mea”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a precizat că este prezent în parlament, deşi ar fi trebuit să fie prezent la o activitate comună cu Republica Moldova, în Vama Albiţa.

„Eu o să le transmit semnatarilor în special a moţiunii punctul meu de vedere, pe fiecare argument pe care ei l-au găsit de cuviinţă acolo (..) Am constatat că această moţiune nu are nicio legătură cu regulamentul Camerei, care prevede că o moţiune simplă să fie depusă de un minimum de 50 de deputaţi, pe chestiuni ce ţin de politică internă. Ministerul Afacerilor Interne este menţionat în această moţiune o singură dată, în schimb numele unui jurnalist şi a USR sunt menţionate de 12 ori”, mai afirmă Bode.

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au depus miercuri o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode: „România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni”.

„Considerăm că România merită să aibă un şef al poliţiştilor care să nu fie hoţ şi considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni”, spunea Cristian Seidler, deputat USR.

Documentul, intitulat „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”, este semnat de parlamentarii USR şi partidului Forţa Dreptei.

„Scopul prezentei moţiuni este acela de a atrage atenţia asupra întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită, aşa cum nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuţia pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanşează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parţială, mincinoasă şi, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă”, potrivit textului moţiunii USR şi Forţa Dreptei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici