Bogdan Aurescu şi Cosmin Dinescu vor prezenta poziţia României în cazul Kosovo la CIJ

România va participa la audierile publice din cadrul procedurilor în faţa CIJ cu privire la legalitatea proclamării independenţei Kosovo, pledoarii urmând să fie susţinute, joi, de Bogdan Aurescu şi Cosmin Dinescu, foşti agenţi şi co-agenţi ai părţii române în procesul cu Ucraina.

142 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu şi Cosmin Dinescu vor prezenta poziţia României în cazul Kosovo la CIJ

Bogdan Aurescu (Bogdan Maran/Mediafax Foto)

MAE a precizat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, partea română va susţine poziţia conform căreia declaraţia unilaterală de independenţă a Instituţiilor Provizorii de Autoguvernare din Kosovo nu respectă principiile fundamentale ale dreptului internaţional.

România a participat şi la prima etapă a fazei scrise a procedurii consultative, transmiţând observaţii scrise în termenul indicat de Curte.

Potrivit MAE, pledoariile României, care vor avea loc, conform programării Curţii, pe data de 10 decembrie, vor fi susţinute de Bogdan Aurescu şi Cosmin Dinescu şi vor dura 45 de minute.

Serbia a obţinut acceptul Adunării Generale ONU pentru a putea sesiza Curtea Internaţională de Justiţie în legătură cu legalitatea proclamării independenţei Kosovo în februarie 2008. Serbia consideră în continuare Kosovo drept provincia sa sudică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici