Bolcaş: Băsescu, deasupra legilor penale şi morale prin declaraţiile privind cererile de intervenţii

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu se situează deasupra legilor penale şi morale prin declaraţiile referitoare la solicitările pe care i le-au făcut anumite persoane pentru intervenţii în justiţie.

28 afișări
Imaginea articolului Bolcaş: Băsescu, deasupra legilor penale şi morale prin declaraţiile privind cererile de intervenţii

Bolcaş: Băsescu, deasupra legilor penale şi morale prin declaraţiile privind cererile de intervenţii (Imagine: Mediafax Foto)

El a declarat că poziţia şefului statului este "ciudată", în condiţiile în care Băsescu a refuzat să nominalizeze persoanele care au făcut astfel de intervenţii.

"Se întâmplă un lucru atât de grav, iar Traian Băsescu a refuzat să nominalizeze persoanele care au întreprins astfel de acte de natură a îngrijora", a spus Lucian Bolcaş.

În opinia lui Bolcaş, nedenunţarea de către şeful statului a persoanelor care i-au cerut să intervină împotriva bunului mers al justiţiei nu reprezintă o faptă penală, dar preşedintele ar putea să fie subiect de urmărire penală pentru tăinuire sau complicitate la o altă infracţiune.

Deputatul PRM a mai comentat că astfel de intervenţii se fac, de regulă, de către persoane de care eşti apropiat prin relaţii de prietenie sau de afaceri, faţă de care eşti obligat şi, mai puţin probabil, de către adversari, inclusiv politici.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că au fost politiceni care au venit la el acasă şi la birou pentru a cere intervenţii în justiţie, refuzând însă să precizeze din ce partide erau respectivii oameni politici şi nici care este numele lor, precizând că nu a sesizat Justiţia pentru că demersul nu s-a pus în aplicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici