Bolcaş: CNSAS "a murit", PRM propune tranformarea sa într-un institut de cercetare

Reprezentantul PRM Lucian Bolcaş a declarat, joi, la finalul întâlnirii de la Ministerul Justiţiei, pe tema Legii CNSAS, că aceasă instituţie "a murit" prin decizia CC, iar formaţiunea pe care o reprezintă a propus transformarea sa într-un institut de cercetare, pentru conservarea dosarelor.

2 afișări
Imaginea articolului Bolcaş: CNSAS "a murit", PRM propune tranformarea sa într-un institut de cercetare

Bolcaş: CNSAS "a murit", PRM propune tranformarea sa într-un institut de cercetare

"Am venit să spunem răspicat punctul de vedere al PRM, şi anume că, prin decizia Curţii Constituţionale, CNSAS a murit, şi aici se aplică principiul juridic «mortul de la groapă nu se mai întoarce»", a spus vicepreşedintele executiv al PRM, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii CNSAS şi ai Ministerului Justiţie.

Bolcaş a declarat că, în acest moment, Colegiul nu există, întrucât instituţiile publice, şi CNSAS a fost o astfel de instituţie, încetează ca persoane juridice prin efectul legii, iar decizia Curţii are acest efect.

"În clipa aceasta nu mai există CNSAS. Acum ar trebui ca, prin ordonanţa care este bizară din punct de vedere juridic să fie luate măsurile pentru conservarea acestui patrimoniu", a precizat Bolcaş.

În opinia lui Bolcaş, "legea răzbunării pe care o promovează această instituţie nu este o lege creştină şi, în aceste condiţii, divizarea spocietăţii româneşti, care s-a produs în aceşti ani datorită activităţii neconstituţionale a CNSAS, trebuie să înceteze".

"Noi ne-am gândit în pirmul rând la tezaurul istoric pe care îl reprezintă toate dosarele aflate la CNSAS, care trebuie de urgenţă conservat şi ferit de privirile şi manipulările unor răuvoitori. Vom ajunge la concluzia unui institut de cercetare, care să valorifice în mod decent şi sper că obiectiv acest tezaur istoric, evident cu o condiţie, să nu fie condus de Vladimir Tismăneanu", a precizat reprezentantul PRM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici