Boloni, interesat să candideze la Primăria Târgu Mureş

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a vorbit cu Ladislau Boloni şi acesta este interesat să candideze la Primăria Târgu Mureş dacă este susţinut şi de PCM şi de UDMR.

2 afișări
Imaginea articolului Boloni, interesat să candideze la Primăria Târgu Mureş

Boloni, interesat să candideze la Primăria Târgu Mureş

„Propunerea noastră la Primăria Târgu Mureş ar fi Ladislau Boloni. Am împuternicirea dumnealui ca să fac acest anunţ. Dânsul este deschis şi acceptă candidatura la Primăria Târgu Mureş dacă şi UDMR înţelege lucrul că trebuie să găsim un candidat care este deasupra partidelor politice”, a spus liderul PCM.

Acesta a subliniat că Boloni este o personalitate desupra problemelor etnice, ideologice şi a partidelor politice şi de aceea poate să integreze interesele tuturor comunităţilor din oraş.

„Ar fi o oportunitate pentru Târgu Mureş. În faţa domnului Boloni sunt deschise toate uşile, indiferent dacă vorbim de Bucureşti, de Bruxelles, de Paris. Şi dânsul ar putea să devină primarul tuturor mureşenilor, un european pentru un Târgu Mureş european”, a spus şeful PCM, precizând că propunerea a fost ca Boloni să nu candideze din partea PCM, ci a maghiarimii.

„Boloni acceptă candidatura dacă este sprijinit şi de PCM şi de UDMR. Dacă nu este sprijinit de unul dintre cele două partide, nu acceptă candidatura, şi are dreptate. Şi eu l-aş sfătui să nu accepte, dacă nu o să aibă sprijinul tuturor organizaţiilor maghiare. Dacă noi nu reuşim să ne înţelegem cu UDMR, atunci nu are rost ca pe marele Boloni să îl propunem la Primăria Târgu Mureş”, a spus Szasz, adăugând că Boloni i-ar fi spus că vrea să ia lecţii de administraţie înainte de alegeri de la Primăria Odorhei (condusă de Szasz Jeno, n.r.) şi de la primarul din Satu Mare, membru al UDMR.

Szasz Jeno a refuzat să spună dacă are pregătită o variantă de rezervă în caz că acest plan eşuează.

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely, nominalizat de filiala Mureş a Uniunii în cursa pentru Primăria Târgu Mureş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu vede niciun impediment ca Partidul Civic Maghiar (PCM), recent înfiinţat, să sprijine echipa sa.

Borbely a spus că propunerea "exotică" a PCM ca să sprijine împreună cu UDMR candidatura la Primărie a antrenorului Boloni Laszlo "a căzut", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnul Tokes (Tokes Andras, vicepreşedintele Partidul Civic Maghiar, n.r.) a declarat că nu doreşte să fie doi candidaţi maghiari pentru Primăria Târgu Mureş. Din moment ce acea propunere exotică şi interesantă ca Boloni Laszlo să fie candidatul UCM a căzut, pentru că domnul Boloni are altceva de făcut şi nu va candida, nu văd niciun impediment ca UCM să sprijine această echipă”, a spus Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici