Boloş: Vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc

Reforma jocurilor de noroc: un imperativ. Vorbim despre o industrie cu o forţă economică uriaşă, care are nevoie de un regim juridic şi fiscal mai riguros, susţine ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Una dintre măsurile vizate este interzicerea alcoolului în sălile de noroc.

659 afișări
Imaginea articolului Boloş: Vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc

Marcel Boloş a anunţat că Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, „prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect”

Acesta a anunţat că vor fi stabilite niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companii.

Mai mult, ministrul spune că toţi operatorii vor fi obligaţi să aibă sediul fiscal în România şi să plătească aici taxe şi impozite.

„Mai departe, nu putem să nu vorbim despre faptul că în spatele cifrelor se află poveştile reale ale oamenilor. Din păcate, multe dintre acestea sunt poveşti despre suferinţă, despre speranţe pierdute şi familii destrămate. Trebuie să ne amintim că, înainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecărui cetăţean. Tocmai de aceea, reforma trebuie să însemne să ne asigurăm că veniturile colectate în interesul nostru colectiv, nu în beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate. O parte din aceste sume vor fi direcţionate pentru pentru prevenirea şi tratarea dependenţei de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat, din care să fie alocate sume pentru activităţi şi programe pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc”, a scris pe Facebook Marcel Boloş.

Acesta mai anunţă că, tot pentru protejarea persoanelor aflate în situaţii de risc, „vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc”.

„Prin reformă, putem institui programe eficiente pentru tratament şi prevenţie a dependenţei de jocurile de noroc, pentru a oferi o mână de ajutor celor care luptă să se elibereze din capcana acestui viciu”, a încheiat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici