Borbely: Culoarea verde aparţine UDMR, PDL poate adopta o nuanţă mai închisă

Vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely a declarat, vineri, la Târgu Mureş, referitor la intenţia PDL de a adopta o nouă culoare pentru campania electorală, că verdele aparţine UDMR, însă nu există "niciun fel de bătălie" între partenerii de coaliţie în ceea ce priveşte această culoare.

403 afișări
Imaginea articolului Borbely: Culoarea verde aparţine UDMR, PDL poate adopta o nuanţă mai închisă

Borbely: Culoarea verde aparţine UDMR, PDL poate adopta o nuanţă mai închisă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti despre intenţia PDL de a găsi o altă culoare de identificare a partidului, precum cea verde, Borbely a afirmat că această culoare aparţine UDMR, dar nu există "niciun fel de bătălie" între partenerii de coaliţie în această privinţă.

Borbely a spus că verdele aparţine UDMR "nu de azi, de ieri", ci din 1990, iar reprezentanţii Uniunii sunt consecvenţi.

"Culoarea verde e a UDMR, o culoare a speranţei, o avem din 1990, nu de azi, de ieri. Verdele e culoarea noastră", a spus Borbely.

El a adăugat, însă, că nu are nimic împotrivă ca partenerul de coaliţie să adopte o culoare verde mai închisă decât cea a Uniunii.

"Dacă suntem în coaliţie înseamnă că probabil ne asemănăm. Probabil noi vom avea o culoare verde mai deschis şi partenerul - o culoare verde mai închis. Am auzit şi eu că vor să schimbe culoarea. Noi suntem stabili din 1990 încoace, nu ne schimbăm nici culoarea, nici năravul, nici ce am spus în 1990, suntem consecvenţi. Nu e niciun fel de bătălie între noi. Înseamnă că aceasă culoare a funcţionat până acum în alegeri şi va funcţiona şi-n continuare, deci e bine că ni se alătură", a spus el.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii PDL ar trebuie să găsească o altă culoare de identificare a partidului, "adaptată evoluţiei" PDL, arătând că este nevoie de studii în acest sens deoarece, psihologic, culorile transmit un anumit mesaj.

"Cred că este momentul în care să găsim o altă culoare, adaptată evoluţiei noastre. Toate partidele şi-au schimbat de-a lungul timpului culorile, face parte din strategia şi dinamica unui partid", a apreciat Anastase.

Ea a spus că nu s-ar hazarda să spună ce culoare ar trebui să aibă PDL pe viitor, în locul portocaliului.

"Nu mă hazardez să spun ce culoare ar trebui, avem nevoie de studii aici, pentru că, psihologic, culorile transmit un anumit mesaj. Culorile sunt asociate cu anumite idei, de speranţă", a arătat Roberta Anastase.

Potrivit lui Anastase, sigur PDL nu va avea culoarea roşie, care este a USL.

Ea a menţionat că schimbarea culorii de identificare a partidului "este o temă" de discuţie în partid.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, joi, că partidul ar putea adopta o nouă culoare pentru campania electorală din 2012, cum ar fi cea verde, pentru că "preocupările oamenilor sunt pentru protecţia mediului", iar "mişcarea ecologistă a prins un avânt extraordinar".

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că elementele de identificare ale unui partid sunt numele şi sigla, în timp ce culoarea "ţine de consens şi de o modă" şi a apreciat că PDL are şanse foarte mari să câştige alegerile "fie că e pe verde, portocaliu sau pe roz cu picăţele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici