Borbely (UDMR): Raportul CE pe justiţie este critic

Preşedintele comisiei de politică externă, Laszlo Borbely (UDMR) a declarat, joi, că raportul CE este destul de critic, dar acest lucru nu este tragic deoarece capitolele pot fi îmbunãtãţite până la raportul din iunie.

13 afișări
Imaginea articolului Borbely (UDMR): Raportul CE pe justiţie este critic

Borbely (UDMR): Raportul CE pe justiţie este critic (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un raport destul de critic. Va conta destul de mult ce se va întâmpla în continuare", a precizat, pentru MEDIAFAX, Laszlo Borbely.

El a spus că raportul exprimă o îngrijorare a CE privind sistemul juridic din România şi că la întocmirea lui s-a luat în calcul evenimentele privind alegerile, nenumirea lui Daniel Morar la DNA, problema Codurilor care nu sunt adoptate.

"Trebuie ca guvernul să vadă ce trebuie fãcut. Nu gãsesc nimic tragic pentru că raportul din iune va conta mai mult", a spus preşedintele comisiei, adăugând cã pot fi îmbunătăţite capitolele şi acest lucru va depinde de capacitatea Guvernului de a rezolva aceste probleme.

Citeşte şi:

Raport CE: Viteza progreselor în reforma justiţiei nu a fost menţinută

Raport CE: DNA continuă să demonstreze un parcurs pozitiv

Preşedintele CSM: Raportul CE, un veritabil semnal de alarmă pentru autorităţi

 

Anastase: Raportul CE privind justiţia din România este "obiectiv şi tehnic"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici