Borboly Csaba despre Antonescu: Se retrage cu capul sus, foarte puţini reuşesc acest lucru la noi

Liderul UDMR Harghita, Boroly Csaba, spune că liberalul Crin Antonescu nu avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale şi că retragerea sa "cu capul sus" în favoarea unui candidat cu şanse mai mari este gestul unui politician "responsabil”, pe care foarte puţini politicieni din România îl fac.

369 afișări
Imaginea articolului Borboly Csaba despre Antonescu: Se retrage cu capul sus, foarte puţini reuşesc acest lucru la noi

Borboly Csaba (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale şi se retrage ca să lase locul unui alt candidat al partidului său, cu o şansă mai mare de câştig. Un gest corect, pe care trebuie să îl facă un politician responsabil. Se retrage cu capul sus, foarte puţini reuşesc acest lucru la noi”, a declarat preşedintele UDMR din judeţul Harghita, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Borboly susţine că a intuit "rocada Antonescu-Iohannis" încă de la începutul lunii aprilie, când a şi postat opinia sa în acest sens pe blogul personal.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR consideră că gestul lui Crin Antonescu de a renunţa să candideze la Preşedinţia României şi de a pune capăt interimatului la conducerea PNL "merită toată consideraţia", demonstrând că "nu se ţine cu orice preţ de scaun".

"Că se va întâmpla, am scris pe blogul meu în data de 4 aprilie anul curent, că se va întâmpla o rocadă Antonescu-Iohannis. Am greşit data anunţului, credeam că se va întâmpla în seara de 25 mai. Atunci ar fi fost mai elegant, dar, oricum, trebuie să recunoaştem că domnul Antonescu a făcut un gest care merită toată consideraţia. Se retrage nesilit de nimeni, nu se ţine cu orice preţ de scaun", a mai spus Borboly.

El a mai spus că, după anunţul făcut sâmbătă de Crin Antonescu, următorul partid în care se vor produce "mişcări tectonice" va fi PDL, acestea urmând să aibă loc, în opinia lui Borboly, în perioada de vară.

"Următorul partid unde vor avea loc mişcări tectonice va fi PDL.Aşa este la noi. Vara, când lumea merge în concediu, la noi atunci se încing lucrurile în politica din România", a conchis preşedintele UDMR Harghita.

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice. Antonescu a mai spus că nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici